Retete ardelenesti ca la mama acasa: chisatura si gomboti cu prune

Retete ardelenesti ca la mama acasa: chisatura si gomboti cu prune

Gulas ardelenesc Carne de vita - 1 kg Usturoi - 2-3 catei Ceapa - 2 bucati Morcov - 1 bucata Rosii coapte sau rosii din conserva - 500 grame Foi de dafin - 2 bucati Chimen - 1 lingurita Boia dulce - 1 lingurita Cartofi - 250 grame - 2 cartofi Vin rosu - 250 ml Ulei - 20ml Sare si piper Chef Mihai Cristian Mod de preparare Vom incepe cu spalarea carnii de vita sub jet de apa rece, o stergem cu un servetel de hartie iar apoi o taiem cubulete. Gomboti cu prune Gomboti cu prune-sursa foto-www.skytrip.ro Ingrediente Cartofi - 500 g (fierti) Faina - 150 grame Ou - 1 bucata Ulei - jumate de lingura Prune - 500 grame Zahar - 2-3 linguri Scortisoara - 1 lingurita Sare Pentru pesmet: Ulei - 10 ml Pesmet - 150 grame Zahar - 3 - 5 linguri Mod de preparare Cartofii ii fierbem in coaja in apa cu sare.

acum 53 luni (20 Mar 2015)

Alaturi de Chef Mihai Cristian, bucatar la restaurantul "Butoiul de Aur" din Oradea, va propunem cinci retete traditionale ardelenesti, ca la mama acasa.

Gulas ardelenesc

Carne de vita - 1 kg

Usturoi - 2-3 catei

Ceapa - 2 bucati

Morcov - 1 bucata

Rosii coapte sau rosii din conserva - 500 grame

Foi de dafin - 2 bucati

Chimen - 1 lingurita

Boia dulce - 1 lingurita

Cartofi - 250 grame - 2 cartofi

Vin rosu - 250 ml

Ulei - 20ml

Sare si piper

Chef Mihai Cristian

Mod de preparare

Vom incepe cu spalarea carnii de vita sub jet de apa rece, o stergem cu un servetel de hartie iar apoi o taiem cubulete. Intre timp, tocam ceapa marunt, morcovul semi-rondele sau cubulete, cartofii cubulete sau sferturi dupa care ii adaugam intr-un castron cu apa ca sa nu oxideze si pisam usturoiul pe care-l vom adauga la sfarsit pentru a-si pastra aroma nemaipomenita.

Scoatem carnea din cratita. Calim ceapa si morcovul pana ceapa devine translucida, sticloasa, adaugam boiaua, o calim si pe ea putin si stingem cu vin.

Acest preparat se poate servi si cu galuste facute din faina, ou si sare.

Gulas-sursa foto www.culinar.ro

"Gulasul este un preparat cu specific unguresc dar pe parcurs a fost transformat pentru a deveni una dintre bucatele gustoase ale bucatariei ardelenesti care, dupa cum bine stim, mancarea ardeleneasca nu este tocmai sanatoasa dar as putea spune ca este cea mai gustoasa din tara", ne-a spus Chef Mihai Cristian.

Varza a la Cluj

Varza - 1 kg

Carne tocata de porc - 500 grame

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro