Reteta zilei. Cum se face Tikka masala de pui, o mancare indiana inventata in Marea Britanie
- 1,5 kilograme de pulpe sau piept de piept ( sau carne de curcan) - 2 ardei grasi, taiati cubulete - 8 rosii, taiate cubulete - o bucata de ghimbir, data prin razatoare - 6 catei de usturori striviti - 2 linguri de pasta de tomate - o cutie de rosii decojite - o cutie de smantana sau, daca preferati, lapte de cocos- 2 cutii de 400 ml - un ardei iute sau doua lingurite de praf de chilli.
In mod curios, Tikka masala de pui (chicken tikka masala) este o mancare indiana care a fost inventata insa in restaurantele indiene din Marea Britanie. Legenda spune ca acest fel de mancare a aparut din intamplare, prin 1970, cand un sofer de autobuz din Glasgow a intrat intr-un restaurant indian si a cerut chicken curry, dar a fost nemultumit de cum arata acesta (era prea uscat).
- 1,5 kilograme de pulpe sau piept de piept ( sau carne de curcan)
- 2 ardei grasi, taiati cubulete
- 8 rosii, taiate cubulete
- o bucata de ghimbir, data prin razatoare
- 6 catei de usturori striviti
- 2 linguri de pasta de tomate
- o cutie de rosii decojite
- o cutie de smantana sau, daca preferati, lapte de cocos- 2 cutii de 400 ml
- un ardei iute sau doua lingurite de praf de chilli.
- condimente: o lingura de praf de curry, o lingurita de cardamon, o lingurita de scortisoara, o lingurita de boabe de coriandru pisat, o lingurita de chimen si 2 cuisoare, o lingurita de boia iute...citeste continuarea pe travelzoom.ro ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro