Reteta zilei: Cum se face Pilau masala, o mancare traditionala din estul Africii

- o cana de orez cu bob lung - un ardei gras - o ceapa - o rosie - patru catei de usturoi - o bucata de ghimbir - un morcov - un pumn de mazare congelata - o cutie de lapte de cocos - praf de masala.

acum 114 luni (18 Oct 2014)

Unul dintre cele mai raspandite feluri de mancare din estul Africii este pilau masala. Este o mancare ce provine din India, adoptata cu mare placere de localnicii din Tanzania sau Kenya. Interesant este ca pilau masala s-a diversificat in timp, astfel incat in Tanzania crestina a aparut si o varianta de Craciun, cu stafide si alune caju.

- o cana de orez cu bob lung

- un ardei gras

- o ceapa

- o rosie

- patru catei de usturoi

- o bucata de ghimbir

- un morcov

- un pumn de mazare congelata

- o cutie de lapte de cocos

- praf de masala. Din acest amestec trebuie sa rezulte un praf de culoarea cafelei cu lapte, cu miros puternic, in care sa se regaseasca toate cele cinci arome...citeste continuarea pe travelzoom.ro ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro