Reteta unui savuros preparat de la stana. Cum gatim nacreala, ciorba dreasa cu zer

Reteta unui savuros preparat de la stana. Cum gatim nacreala, ciorba dreasa cu zer

Un morcov, o bucata de telina, un pastarnac, o ceapa, trei-patru frunze de telina si leustean, cateva fire de usturoi si ceapa verde, trei-patru cartofi, un ardei rosu, un pahar de pasat cernut, spalat si oparit, si verdeturi cat mai diverse: lujeri fragezi de hamei, macris, leurda, salata verde, stevie, loboda, zer, marar.

acum 32 luni (8 Jun 2018)

Un preparat potrivit pentru zilele caniculare, bogat in vitamine si cu un gust acru, de zer, il reprezinta nacreala, o ciorba cu obarsie ciobaneasca, a carei reteta ne este oferita de catre maestrul bucatar salajean, Mircea Groza.

Un morcov, o bucata de telina, un pastarnac, o ceapa, trei-patru frunze de telina si leustean, cateva fire de usturoi si ceapa verde, trei-patru cartofi, un ardei rosu, un pahar de pasat cernut, spalat si oparit, si verdeturi cat mai diverse: lujeri fragezi de hamei, macris, leurda, salata verde, stevie, loboda, zer, marar. Adaugati ceapa tocata marunt, frunzele legate cu o bucata de ata, precum si partea alba de la usturoi si ceapa verde, si lasati sa fiarba. Intre timp, curatati cartofii si ardeiul, taiati-i cuburi, apoi rasturnati-i in oala, si adaugati pasatul, care va da consistenta ciorbei. Tot acum puneti si cozile de usturoi si de ceapa, iar pentru un plus de savoare, la servire, nu uitati de frunzele de marar si leustean maruntite. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro