Reteta traditionala de taietei: cum se prepara in casa varianta sanatoasa a pastelor fainoase din comert

Reteta traditionala de taietei: cum se prepara in casa varianta sanatoasa a pastelor fainoase din comert

se imparte aluatul in doua: jumatate se lasa la o parte acoperit cu o cratita, ca sa nu se usuce, iar din cealalta jumatate se intinde cu sucitorul o foaie cat se poate de subtire;

acum 95 luni (17 Mar 2016)

Pentru pregatirea suvitele de aluat care dau gust supelor sunt suficiente doua oua, cateva sute de grame de faina, apa si sare. Mod de pregatire: se cerne faina, se pune intr-un bol mai mare. In mijlocul ei se face o gaura si se adauga ouale si doua linguri cu apa si sarea; se amesteca intai ouale cu o lingurita, pana cuprind putina faina, se lucreaza apoi cu mana si se framanta bine aluatul, pana devine destul de indesat, mai adaugand faina daca se cere; se imparte aluatul in doua: jumatate se lasa la o parte acoperit cu o cratita, ca sa nu se usuce, iar din cealalta jumatate se intinde cu sucitorul o foaie cat se poate de subtire; se asaza pe un servet si se lasa sa se zbiceasca; cand sunt potrivit de uscate, se face din fiecare foaie un sul, care se taie cat se poate de subtire; se imprastie taiteii pe masa de aluat sau pe un servet intins si se lasa pana se usuca bine. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro