Reteta: Supa-crema de cartofi cu sunca
Numar de portii: 8 Ingrediente: -3 1/2 cani cu cartofi curatati si taiati cubulete -1/3 cana telina taiata cubulete -1/3 cana ceapa tocata -3/4 cana sunca putin prajita, taiata cubulete -3 1/4 cani cu apa -2 linguri cu granule de concentrat de supa de pui -1/2 lingurita cu sare sau dupa gust -1 lingurita piper alb macinat -5 linguri cu unt -5 linguri cu faina -2 cani cu lapte Mod de preparare: Puneti cartofii, telina, ceapa, sunca si apa intr-o cratita, pe foc, pana da in fiert, apoi fierbeti la foc mediu pana cand cartofii sunt moi, circa 10-15 minute.
Supa-crema de cartofi cu sunca este un fel de mancare usor de gatit si poate fi modificat, in functie de preferintele fiecaruia, adaugand mai multe ingrediente.
Numar de portii: 8
Ingrediente:
-3 1/2 cani cu cartofi curatati si taiati cubulete -1/3 cana telina taiata cubulete -1/3 cana ceapa tocata -3/4 cana sunca putin prajita, taiata cubulete -3 1/4 cani cu apa -2 linguri cu granule de concentrat de supa de pui -1/2 lingurita cu sare sau dupa gust -1 lingurita piper alb macinat -5 linguri cu unt -5 linguri cu faina -2 cani cu lapte
Mod de preparare:
Puneti cartofii, telina, ceapa, sunca si apa intr-o cratita, pe foc, pana da in fiert, apoi fierbeti la foc mediu pana cand cartofii sunt moi, circa 10-15 minute. Adaugati granulele de concentrat de supa de pui, sarea si piperul si amestecati.
Adaugati amestecul de lapte cu unt peste cartofi si mai tineti pe foc cateva minute, amestecand pana ce supa este fierbinte si omogenizata. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro