Reteta rapida si delicioasa de saratele cu cascaval. Cum pregatim acasa aluatul fraged. Ingrediente obligatorii

Reteta rapida si delicioasa de saratele cu cascaval. Cum pregatim acasa aluatul fraged. Ingrediente obligatorii

80% grasime) 250 g cascaval 1 ou sare, piper, chimen Pentru uns (la final) 1 ou pentru batut cu putina paprica (boia dulce) sare grunjoasa seminte de chimen putin cascaval ras Mod de preparare saratele cu cascaval Pentru aluat se amesteca mai inainte branza de vaci, untul la temperatura camerei, untura si 100 g cascaval.

acum 95 luni (1 Jan 2016)

Aradencele ne sfatuiesc sa facem portie dubla, deoarece prima tava, ne asigura gospodinele, se va "topi" sub privirile noastre, atat sunt de bune saratelele propuse de ele.

"Daca va plac aceste saratele cu cascaval, va trebui neaparat sa faceti portie dubla, pentru ca prima tava dispare inainte de a iesi a doua tava din cuptor.

Saratele cu cascaval

Timp de preparare: 30 minute

Timp de gatire: 20 minute

Timp Total: 50 minute

Portii: 60 buc

Ingrediente

250 g branza de vaci (simpla, dulce, nu sarata)

300 g faina

100 g unt cu min. 80% grasime)

250 g cascaval

1 ou

sare, piper, chimen

Pentru uns (la final)

1 ou pentru batut cu putina paprica (boia dulce)

sare grunjoasa

seminte de chimen

putin cascaval ras

Mod de preparare saratele cu cascaval

Pentru aluat se amesteca mai inainte branza de vaci, untul la temperatura camerei, untura si 100 g cascaval. Se adauga o lingurita de sare, piper, chimen dupa gust, oul si apoi se omogenizeaza bine.

Intindere si decupare

"Eu am folosit 200 g Cheddar si 50 de parmezan, imi place gustul lor intens si aromat, dar puteti folosi si gouda, trapist sau edam", spune Oana.

Aluatul se intinde pe masa si se presara cu o treime din cascavalul ras pe razatoarea mica pe 2/3 din suprafata. Apoi se impatura: latura fara cascaval se aduce peste partea din mijloc, apoi cealalta din dreapta peste si apoi treimea de sus si in final treimea de jos. Operatiunea se repeta de 3 ori, cu cate o treime de cascaval.

Dupa ce s-a impaturit de 3 ori se intinde aluatul astfel incat sa aiba o grosime de 5-6 mm si se taie cu rola sau cu un dispozitiv special pentru saratele. Se gaseste si in formatul cu patrate (pentru pateuri), cu semilune sau cu forme diverse de biscuiti", mai adau... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro