Reteta pentru tartine cu pasta de peste, un aperitiv gustor si usor
Pentru o portie este nevoie de 500 gr peste crud, o ceapa mica, o jumatate de ardei gras, o lingura de ulei, 50 gr unt, sare, piper si o lingura de suc de lamaie.
O cina in familie, un cocktail party sau o intalnire intre prieteni trebuie sa debuteze cu un aperitiv usor de servit, usor si gustos.
Bloggerul culinar Gina Bradea are o reteta rapida de pasta de peste pentru tartine, care se poate prepara chiar si de catre cel mai lipsit de experienta om. Ea recomanda pasta facuta din peste fiert, dar se poate pregati si prajit sau la cuptor, iar ca specie recomanda macroul, sturionul, somnul sau fileul de crap, dar nu evita nici pestii cu mai multe oase, daca aveti rabdare sa le inlaturati dupa pregatirea termica.
"In prima faza se pune pestele la fiert in apa cu putina sare, o lingura de otet si o foaie de dafin. Intre timp ceapa si ardeiul se taie cubulete si se inabuse cu o lingura de ulei si putina apa, pana se inmoaie bine. Daca nu aveti blender, dati pestele si legumele prin masina de tocat si apoi amestecati cu untul moale", afirma Gina Bradea pe blogul ei. Pentru o portie este nevoie de 500 gr peste crud, o ceapa mica, o jumatate de ardei gras, o lingura de ulei, 50 gr unt, sare, piper si o lingura de suc de lamaie.
Cei care tin post si folosesc reteta in zilele de dezlegare la peste pot folosit 2-3 linguri de ulei in loc de unt. Aperitivul este unul excelent, usor si gustos, care se potriveste bine si cu o bautura care sa deschida seara. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro