Reteta pentru chisca moldoveneasca: secretul gospodinelor pentru a prepara deliciosul carnat umplut cu orez

Reteta pentru chisca moldoveneasca: secretul gospodinelor pentru a prepara deliciosul carnat umplut cu orez

Ingrediente: - 1 kg carne porc macra - 2-3 cepe potrivite ca marime - 300 grame orez - Condiment: sare, piper, cimbru, coriandru, foi dafin, ardei iute - 4 metri de mate groase Mod de preparare: Ceapa se curata, se taie cubulete si se pune la calit intr-o tigaie incinsa cu putin ulei, apoi se adauga orezul spalat bine.

acum 50 luni (11 Dec 2015)

Trecuta intr-un con de umbra fata de celelalte preparate de porc, chisca moldoveneasca aminteste de sarbatorile de iarna de altadata.

Ingrediente:

- 1 kg carne porc macra

- 2-3 cepe potrivite ca marime

- 300 grame orez

- Condiment: sare, piper, cimbru, coriandru, foi dafin, ardei iute

- 4 metri de mate groase

Mod de preparare:

Ceapa se curata, se taie cubulete si se pune la calit intr-o tigaie incinsa cu putin ulei, apoi se adauga orezul spalat bine. Se stinge cu supa sau apa clocotita, se adauga sare si piper dupa gust, apoi se acopera vasul pentru a se umfla orezul.

Carnea de porc se toaca prin masina. Se poate adauga si aproximativ 200 gr de ficat de porc pentru cei care apreciaza gustul (acesta trebuie fiert inainte pentru a putea fi tocat). Se adauga orezul rece si se condimenteaza dupa gust (sare, piper, ardei iute tocat marunt, cimbru, coriandru). Compozitia amestecata bine se pune in intestine si dupa aceea se leaga la capete. Se pun la fiert in apa rece si in timp ce dau in clocot trebuie intepati cu un ac pentru a nu crapa. Se lasa pe foc aproximativ 30 de minute. Apoi se scot intr-o tava in care am turnat putin ulei sau am uns-o cu untura, se adauga apa si se da la cuptor sa se patrunda bine si sa se rumeneasca.

Chisca poate fi servita fierbinte cu salata de sfecla rosie si hrean sau rece cu mustar. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro