Reteta parlamentarilor pentru a obtine pensii speciale

Initiatorii proiectului au strans deja 260 de semnaturi pentru proiectul de lege, in speranta de a forma o majoritate pentru adoptarea acestuia inainte ca documentul sa intre in traseul legislativ. Calculul acestei pensii se va face prin inmultirea 0,55% din indemnizatia bruta lunara de parlamentar de 7.000 de lei, cu numarul lunilor de mandat, conditia fiind de cel putin sase luni de mandat. Vor incasa doua pensii Parlamentarii au gasit si o justificare pentru privilegiile pe care si le pregatesc: faptul ca indemnizatia de parlamentar "nu este purtatoare de spor de vechime", motiv pentru care pensia ar fi afectata prin acest mod de calcul, iar proiectul de lege "pune in acord lucrurile".

acum 111 luni (16 Apr 2015)

Initiatorii proiectului au strans deja 260 de semnaturi pentru proiectul de lege, in speranta de a forma o majoritate pentru adoptarea acestuia inainte ca documentul sa intre in traseul legislativ.

Parlamentarii ar putea beneficia de pensii speciale, potrivit unui proiect care urmeaza sa fie depus in perioada urmatoare, iar pensia ar putea ajunge la 4.000 de lei, pentru un ales cu trei mandate, potrivit deputatului PSD Petre Daea. Potrivit proiectului analizat la sedinta grupului deputatilor PSD, parlamentarii vor avea dreptul dupa exercitarea mandatului, la cerere, la implinirea varstei standard, la o indemnizatie lunara pentru activitatea de parlamentar, de indemnizatie urmand sa beneficieze doar cei care nu mai au calitatea de parlamentar.

Calculul acestei pensii se va face prin inmultirea 0,55% din indemnizatia bruta lunara de parlamentar de 7.000 de lei, cu numarul lunilor de mandat, conditia fiind de cel putin sase luni de mandat. "De exemplu, pentru indemnizatia bruta de 7.000 cat este acum, pentru un mandat, pensia este undeva la 1.500 lei, pentru trei mandate este undeva la 4.000 lei, este suma maxima. Sunt trei praguri, pragul minim de 6 luni de zile, deci daca ai stat mai putin de 6 luni de zile nu beneficiezi de aceasta suma. Noi ne-am inspirat din aceasta lege a PE si deci este de la un mandat pana la 3 mandate.

Vor incasa doua pensii

Parlamentarii au gasit si o justificare pentru privilegiile pe care si le pregatesc: faptul ca indemnizatia de parlamentar "nu este purtatoare de spor de vechime", motiv pentru care pensia ar fi afectata prin acest mod de calcul, iar proiectul de lege "pune in acord lucrurile". Mai mult, indemnizatia de parlamentar se cumuleaza cu orice tip de pensie stabilita in sistemul public sau in alt sistem neintegrat sistemului public, precum si cu orice alte venituri realizate. Noile pensii vor fi suportate de la bugetul de stat, dar initiatorii s-au ferit sa avanseze o suma, rezumandu-se la asig... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro