Reteta painii pe care o faceau bunicile noastre in cuptor. De ce nu se gaseste in comert o astfel de paine

Reteta painii pe care o faceau bunicile noastre in cuptor. De ce nu se gaseste in comert o astfel de paine

Pentru o paine de casa cum era cea facuta de bunici in cuptorul de lut e nevoie in primul rand de o faina pura, de perferat macinata in propria gospodarie sau cumparata de la taranii care inca o produc sau morile care macina, inainte sa ajunga la cei care o ambaleaza si o completeaza cu amelioratori si alte substante care duc la prelungirea termenului de valabilitate a painii.

acum 69 luni (16 Feb 2018)

Oferta brutariilor pe care le putem intalni in ziua de astazi este una foarte variata, de la traditionala pane alba, la paine de secara, paine cu cartofi, paine cu seminte si multe alte sortimente. Primul este cuptorul, cele moderne, electrice nu pot coace painea cum o facea cuptorul de pamant, incalzit cu lemne, iar cel de-al doilea motiv este faina, care vine deja pregatita cu o serie de amelioratori, care duc produsul finit departe de ce era candva painea aceea consistenta din care te saturai dupa o felie", afirma fostul brutar Adrian Dumitru. Pentru o paine de casa cum era cea facuta de bunici in cuptorul de lut e nevoie in primul rand de o faina pura, de perferat macinata in propria gospodarie sau cumparata de la taranii care inca o produc sau morile care macina, inainte sa ajunga la cei care o ambaleaza si o completeaza cu amelioratori si alte substante care duc la prelungirea termenului de valabilitate a painii. "Ingredientele de pe etichete painii din ziua de astazi sunt destul de multe, dar pentru o paine buna e nevoie doar de faina, drojdie, sare si apa. Pentru un kilogram de paine e nevoie de aproximativ 750 grame faina, 13 grame de drojdie si 11 grame de sare. Termenul de coacere difera de la paine la paine, in functie de cat a fost de bine framantata si cat de bine s-a omogenizat painea. Acesta afirma ca e destul de greu sa pregatesti aluatul pentru un singur kilogram de paine, din cauza cantitatilor mici de sare si de drojdie, dar acest lucru nu este imposibil. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro