Reteta excentrica: chiftele de urzici cu lapte de soia si sos alb din ulei de porumb. "Se servesc cu castraveti acri din butoi"

Reteta excentrica: chiftele de urzici cu lapte de soia si sos alb din ulei de porumb.

Fierbe intr-o cana de lapte de soia o jumatate de cana de gris amestecand incontinuu ca sa nu se prinda, sa nu faca cocoloase si sa aibe o consistenta cat mai densa.

acum 47 luni (22 May 2017)

Urzica este o planta erbacee, pe care o gasiti la piata sau in gradini si izlazuri. Pentru care mergeti la cules, e indicat sa folositi manusi, pentru ca din cauza substantelor care le emana (acid formic), urzicile "va musca" si produc o inflamatie a pielii, insotita de usturime si prurit intens. Reteta de chiftele recomandata de Uica Mihai este simplu de pus in practica, iar chiftelutele care ies la final sunt extrem de gustoase.

Fierbe intr-o cana de lapte de soia o jumatate de cana de gris amestecand incontinuu ca sa nu se prinda, sa nu faca cocoloase si sa aibe o consistenta cat mai densa.

Amesteca urzicile cu grisul fiert in proportie de 3 masuri de urzici, 1 masura de gris.

Adauga si doua cepe mari taiate fin, calite in ulei si drese la gust cu sare, piper, boia si cimbru.

Aseaza-le pe o tava si da-le la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru un sfert de ceas.

Separat fa un sos alb din ulei de porumb, faina, supa de legume, iar la final, pune usturoi batut bine in mojar.

Chiftelele se servesc cu sos, alaturi de o salata verde stropita cu vinegreta, ori cu ultimii castraveti acrii din butoi", spune bucatarul ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro