Reteta delicioaselor sarmale de post din Baragan: ingredientele care le fac sa fie irezistibile

Reteta delicioaselor sarmale de post din Baragan: ingredientele care le fac sa fie irezistibile

orez 2 morcovi medii 4 cepe foi de varza murata 6 linguri de ulei pasta sau sos de rosii marar verde si patrunjel piper proaspat macinat, cimbru uscat, sare Se toaca ceapa, se rade morcovul marunt, ciupercile se toaca si ele, orezul se spala, foile de varza se ajusteaza in functie de marimea dorita a sarmalelor.

acum 54 luni (11 Dec 2015)

In postul Craciunului, gospodinele fac preparate usoare, dar consistente, dupa retete mostenite de la bunici. orez

2 morcovi medii

4 cepe

foi de varza murata

6 linguri de ulei

pasta sau sos de rosii

marar verde si patrunjel

piper proaspat macinat, cimbru uscat, sare

Se toaca ceapa, se rade morcovul marunt, ciupercile se toaca si ele, orezul se spala, foile de varza se ajusteaza in functie de marimea dorita a sarmalelor. Se rumeneste putin ceapa, se adauga si morcovul, iar dupa cateva minute se pun si ciupercutele.

Se adauga orezul si 50 ml apa si se mai fierbe totul cateva minute. Se opreste focul si se lasa acest amestec la racorit un sfert de ora. Se omogenizeaza bine acest amestec si se incepe infasurarea sarmalelor, punand deasupra frunzei de varza cate o lingurita de compozitie. Se presara printre ele boabe de piper, foi de dafin si se toarna dupa fiecare rand cate doua linguri de sos de rosii. Se acopera cu un strat de varza tocata, crengute de cimbru si se fierb la foc potrivit aproximativ o ora. Cele mai delicioase mancaruri pregatite rapid cu ingrediente ieftine si sanatoase

FOTO Cum a ajuns cartoful alimentul de baza al romanilor - ce prevedea primul tratat gastronomic, din 1818, despre mancarea saracului pentru tot poporul

FOTO Mancaruri traditionale ciudate si foarte gustoase - retete de la strabunici: mamaliga din mei, carnea fripta pe pietre incinse si "papusile" de dragavei ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro