Reteta de weekend: pastravi inveliti in foi de varza, indesati cu condimente aromate

Reteta de weekend: pastravi inveliti in foi de varza, indesati cu condimente aromate

Cand scoti afara coptura (vezi foile de varza trebuie sa fie moi si aramii), tai atele scoti pestii pe un platou, iar foile de varza le impachetezi una intr-alta, le tai fideluta si le dai garnitura langa peste, mai punand acolo si miezul de la cativa cartofi copti, presarati cu seminte strivite de chimion si stropiti cu ulei de masline", spune Uica Mihai.

acum 86 luni (12 May 2017)

Bucatarul ne-a dezvaluit cum pregateste de zeci de ani acest fel de mancare si de fiecare data s-a bucurat de succes.

Iti trebuie cativa pastravi din acestia, mari de un lung de palma, pe care sa ii spinteci sa ii clatesti in apa raului (ori la chiuveta bucatariei), sa ii ungi cu ulei pe dinauntru si pe dinafara, sa ii pruftuluiesti cu sare, piper si cimbru, iar in burta fiecaruia sa indesi foaie de dafin si marar verde tocat.

Si acum trebuie sa invelesti fiecare pastrav in mai multe foi de varza prospata, sa le legi cu sfara de canepa muiata in apa si, daca ai patru cinci papusele din acestea cu pastrav in mijloc, pune-le intr-o tava unsa cu putin ulei, mai stropeste-le cu vin alb si da-i tava la cuptor la 170 de grade, pentru patruzeci de minute.

Cand scoti afara coptura (vezi foile de varza trebuie sa fie moi si aramii), tai atele scoti pestii pe un platou, iar foile de varza le impachetezi una intr-alta, le tai fideluta si le dai garnitura langa peste, mai punand acolo si miezul de la cativa cartofi copti, presarati cu seminte strivite de chimion si stropiti cu ulei de masline", spune Uica Mihai. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro