Reteta de varza murata: adauga gutui si mere pentru un plus de savoare

Reteta de varza murata: adauga gutui si mere pentru un plus de savoare

20-25 verze 4-5 radacini hrean 4-5 mere 2-3 gutui 1 stiulete de porumb boabe de mustar coriandru, ienibahar si marar uscat 1,5 kilograme sare grunjoasa Mod de preparare: Varza se curata, se scobesc cotoarele;

acum 76 luni (3 Nov 2017)

20-25 verze 4-5 radacini hrean 4-5 mere 2-3 gutui 1 stiulete de porumb boabe de mustar coriandru, ienibahar si marar uscat 1,5 kilograme sare grunjoasa

Mod de preparare:

Varza se curata, se scobesc cotoarele;

Pe fundul butoiului se pun boabe de porumb, marar uscat, hrean, boabe de mustar, ienibahar si coriandru, felii de mere si de gutui, apoi se adauga varza cu scobitura in sus.

Deasupra se asaza marar si 2 scandurele in cruce si frunze de varza.

Dupa o saptamana, se goleste butoiul pe la cep, se vantura zeama de varza si se toarna inapoi in butoi, pe deasupra. Se gusta zeama si se mai potriveste de sare. Daca este prea sarata, se mai ia din lichid si se inlocuieste cu apa. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro