Reteta de crap cu ciuperci si praz. Se serveste cu mamaliguta si cu un pahar de vin alb

Reteta de crap cu ciuperci si praz. Se serveste cu mamaliguta si cu un pahar de vin alb

"Sa il tai pe domnul crap (vezi sa fie dolofan si cu must[ti mari, batranesti) in felii de doua degete, sa le sarezi, sa le piperezi si apoi frige-le in ulei, dar nu te zgarci, pune din belsug unsoare si da focu iute de tot, ca sa iasa crapul crocant pe dinafara si cu must aromitor dinauntru.

acum 42 luni (1 May 2017)

Pentru pescari este mai simplu, pentru ca lacurile si baltile pentru pescuit sunt pline de aceasta specie.

"Sa il tai pe domnul crap (vezi sa fie dolofan si cu must[ti mari, batranesti) in felii de doua degete, sa le sarezi, sa le piperezi si apoi frige-le in ulei, dar nu te zgarci, pune din belsug unsoare si da focu iute de tot, ca sa iasa crapul crocant pe dinafara si cu must aromitor dinauntru.

Iar ciupercile le tai numai in sferturi (cat crap in greutate, tot atatea ciuperci), arunca-le intr-o tigaie in care ai pus smantana de trei degete, drege cu sare, piper si mult patrunjel verde. Trage tigaia la o parte, pregateste o tava unsa cu ulei asaza un rand de rondele groase de praz pe fundul ei, randuieste frumos bucatile de peste cu spatiu intre ele si toarna ciupercile cu sos peste, sa se inece crapul si sa nu se mai vada. Inca un strat de rondele de praz, de data aceasta fine, subtirele, gingase ca sa le parleasca focul din cuptor si sa semene cu niste carlionti de fata mare si oachesa.

Doar un sfert de ceas sa tii tava in cuptor la foc moale nu mai mult de 150 de grade si apoi sa o scoti afara.

Mancarea asta ar semana cu o ciulama daca nu ar fi gustul crapului care asa ca merge sa ai langa ea mamaliguta pripita, salata de praz stropit cu ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper si frunze de telina proaspat tocate. Vinul este unul licoros, alb-straveziu cu luciri de bruma si cu gust de piersica", spune Uica Mihai. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro