Reteta ciorbei de fasole verde: secretele unui fel de mancare simplu si delicios
Pentru o ciorba de fasole verde delicioasa, care sa aminteasca de gustul celei preparate de bunica, maestrul bucatar Mircea Groza recomanda sa optam pentru pastaile proaspete, "grase" si tarcate, carora le rupem varfurile si le spalam cu apa rece.
Pentru o ciorba de fasole verde delicioasa, care sa aminteasca de gustul celei preparate de bunica, maestrul bucatar Mircea Groza recomanda sa optam pentru pastaile proaspete, "grase" si tarcate, carora le rupem varfurile si le spalam cu apa rece. Rupem, apoi, pastaile in bucati potrivite si le punem la fiert in apa cu sare si cu trei frunze de telina.
Intre timp, curatam, spalam si maruntim doi morcovi, un patrunjel, o bucata de telina radacina, rosii, o ceapa mare, ardei rosu si verde, si trei-patru catei de usturoi.
Punem peste o lingura generoasa de faina si una de boia dulce, avand grija sa nu se arda, pentru ca va capata un gust amarui, dupa care turnam treptat din apa in care au fiert pastaile. Aromatizam cu o frunza de telina si o crenguta de cimbru, adaugam ardeiul taiat cuburi si trei-patru rosii curatate de pielita si maruntite ori date pe razatoarea mare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro