Reteaua lui Oprea trebuie destructurata | OPINIE

Cat timp Gabriel Oprea va ramane cu gradele pe care le-a obtinut ilegal, cat timp generalul nu va plati pentru dispretul cu care s-a catarat pana la cele patru stele, nici un tanar militar - si nici un civil, de asemenea - nu va fi indemnat sa respecte regulile statului de drept pe care ni-l dorim.

acum 88 luni (5 Dec 2016)

"Romania libera" ii cere ministrului Apararii Nationale sa ancheteze modul cum au disparut din arhiva institutiei - una cu regim strict al actelor - documentele avansarii lui Gabriel Oprea la gradul de locotenent-colonel.

Am fost intrebati saptamana trecuta de ce insistam cu dezvaluirile despre modul cum si-a obtinut gradele militare Gabriel Oprea, un personaj care nu mai este pe prima scena politica si care conteaza tot mai putin in Romania. Politicianul care a ajuns anul trecut premier interimar, militarul de care se temeau toata Politia si Armata, omul care avea la degetul mic toata mass-media cotidiana din Capitala reprezinta doar un simptom al modului defect in care este condusa Romania de doua decenii si jumatate.

Un impostor militar, un afacerist cu numeroase umbre, un politician care nu a avut alta ideologie decat sa se faca util oricui ii oferea puterea a ajuns pana la varful societatii noastre si a devenit un model al succesului in viata.

Cat timp Gabriel Oprea va ramane cu gradele pe care le-a obtinut ilegal, cat timp generalul nu va plati pentru dispretul cu care s-a catarat pana la cele patru stele, nici un tanar militar - si nici un civil, de asemenea - nu va fi indemnat sa respecte regulile statului de drept pe care ni-l dorim. Pe de alta parte, ascensiunea fulminanta a politicianului - in sapte ani a avansat in grad cat altii intr-o viata, de la maior in 1996 la locotenent-colonel in 1998 si colonel in 2000, apoi in 2001 la general de brigada - nu ar fi fost posibila fara complicitatea celor care formeaza structurile de putere ale tarii. Iata un alt exemplu relevant: directorul de la Spitalul Malaxa, Florin Secureanu, nu ar fi avut cum sa ascunda derapajele financiare incredibile daca nu ar fi fost protejat de oameni din sistem. a fost iertat, felul in care l-a tratat Curtea de Conturi si felul in care si-a construit imaginea, in tara si in strainatate, dovedesc un nivel profesionist de protectie", scrie Catalin Tolontan... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro