Reteaua de socializare "anti-Facebook". Reteaua manifest considerata un pericol pentru Facebook

Reteaua de socializare

Cu un concept creat de web designerul Paul Budnitz, Ello este considerata reteaua de socializare "anti-Facebook" si se pozitioneaza ca o retea cu un manifest si cu o constiinta sociala si ca un loc fara publicitate, scrie The Guardian. E o platforma de socializare cu un manifest: "Reteaua ta de socializare e detinuta de companii.

acum 118 luni (26 Sep 2014)

Cu un concept creat de web designerul Paul Budnitz, Ello este considerata reteaua de socializare "anti-Facebook" si se pozitioneaza ca o retea cu un manifest si cu o constiinta sociala si ca un loc fara publicitate, scrie The Guardian. Ar trebui sa fie oarecum usor de obtinut, poti cere una sau poti ruga un prieten care are cont sa iti trimita una.

Ello este inca in faza de testare beta, are bug-uri de programare, dar atrage in continuare din ce in ce mai multi doritori. Joi, echipa din spatele Ello a trebuit sa blocheze noile invitatii pentru ca nu mai puteau face fata numarului de solicitari.

E o platforma de socializare cu un manifest:

"Reteaua ta de socializare e detinuta de companii.

Fiecare lucru pe care il postezi, fiecare prieten pe care ti-l faci si fiecare link pe care il accesezi este urmarit, inregistrat si transformat in informatie.

Credem intr-o retea de socializare care poate fi un instrument pentru crearea de posibilitati. Nu unul de deceptie, nu de constrangere sau manipulare - ci un loc pentru conectare, creatie si sarbatorirea vietii.

Creativii din spatele retelei Ello sunt designerul de biciclete Paul Budnitz, graphic designerii Berger & Fohr si programatorii Mode Set.

Logo-ul are un iz de "V for Vendetta" - o fata zambitoare neagra, fara ochi.

Fluxul retelei de socializare este impartit in doua categorii: "Prieteni" si "Zgomot". Prima ofera noutati pe larg despre oameni pe care ii cunosti bine, iar a doua ofera bucati de informatie destinate tuturor.

Exista totusi niste semne de intrebare cu privire la confidentialitatea si siguranta utilizatorului. Echipa Ello explica, in sectiunea de prezentare, ca strange "niste informatii" legate de vizita utilizatorului, informatii care ii "ajuta sa inteleaga cum folosesc Ello", astfel incat sa poata face platforma mai buna. "Daca acest lucru nu te face sa te simti confortabil, oferim si optiunea de a refuza", mai informeaza ello.... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro