Resuspendarea Presedintelui arata ca "Tariceanu + Basescu = love"

Acum, la final de mandat, Tariceanu vine sa-i ofere posibilitate de a spune ce vrea, de a-si "dezbraca" adversarii (dupa cum a promis) si de a participa la actiuni politice fara sa mai poata fi acuzat ca incalca legea fundamentala. Bineinteles, Presedintele ar putea sa nu se abtina de la implicarea in campanie si fara acest dar venit din partea fostului partener politic, pentru ca pana sa fie declansata o noua procedura de suspendare i se termina de drept mandatul.

acum 115 luni (7 Sep 2014)

>

Cred ca lucrul pe care l-a dus cel mai in greu Presedintele Basescu in cele doua mandate a fost interdictia de a se implica in lupta politica. De aceste derapaje discursive s-au legat si cei ce au declansat de doua ori, fara succes, suspendarea si demiterea sa. Acum, la final de mandat, Tariceanu vine sa-i ofere posibilitate de a spune ce vrea, de a-si "dezbraca" adversarii (dupa cum a promis) si de a participa la actiuni politice fara sa mai poata fi acuzat ca incalca legea fundamentala.

Ca si data precedenta, cred ca nota de fundamentare a deciziei (daca se va ajunge la un asemenea document!) nu va contine ceva concret, ci acuzatii generale, in genul celei formulate de Liviu Dragnea: "incalca Constitutia si cand respira". Bineinteles, Presedintele ar putea sa nu se abtina de la implicarea in campanie si fara acest dar venit din partea fostului partener politic, pentru ca pana sa fie declansata o noua procedura de suspendare i se termina de drept mandatul. Dar nu ar fi elegant sa iasa de la Cotroceni cu acuzatia de incalcare a Constitutiei.

De ce o fi facut Tariceanu gestul, de care nu sunt bucurosi nici cei din partidul pe care i l-a pus pe tava lui Voiculescu alaturi de varza cu carnati oltenesti? Dupa reactiile celor de la Antene, probabil ca Voiculescu mai spera in posibilitatea gratierii pe care Tariceanu i-ar putea-o oferi in cele cateva ore in care ar trece pe la Cotroceni ca presedinte interimar. Aparent, prin votarea in Parlament a suspendarii ar avea intretinuta singura tema de campanie in care este specialist si care i-ar permite sa consume relaxat popcorn in primul tur: "jos Basescu!" Cum ar aparea alte teme de campanie, ar avea atitudinea pe care a luat-o la discutia cu Presedintele pe tema reducerii CAS. mai are cautare doar la Antene, fiind repetata seara de seara ca la un patefon cu discul zgariat. Si va mai povesti cum "a pus tara acolo unde trebuia sa fie" in timp ce Ponta era fie in China dupa ascutitori cu papagali ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro