Restructurarea guvernului tulbura apele in coalitie

In afara de ministrii "plini", Ponta ar putea sa-i remanieze si pe Mihnea Costoiu (ministru delegat pentru Cercetare), Bogdan Stanoevici (ministru delegat pentru Romanii de pretutindeni), dar si pe alti ministri delegati, cu scopul de a comasa ministerele. Insa impartirea anuntata de premier ofera grupului PLR-PC un numar dublu de ministere, 4, fata de cel primit de UNPR, 2. Presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a anuntat, ieri, ca formatiunea sa isi propune sa reintroduca in dezbaterea parlamentara proiectele legislative privind taxarea marilor averi si reducerea varstei de vot de la 18 ani la 16 ani.

acum 82 luni (2 Dec 2014)

PLR, PC si UNPR vor avea cate doua portofolii in Guvernul restructurat, restul ministerelor urmand sa fie ocupate de PSD, a anuntat premierul Victor Ponta.

Seful Guvernului si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, au discutat, ieri, despre restructurarea Executivului, in contextul anuntului UDMR privind retragerea de la putere. Totusi, liderul PLR a recunoscut ca printre ministerele vizate se numara Finantele si Economia, dar a evitat sa spuna daca vrea sau nu si alte portofolii. Chitoiu este acuzat de catre procurori de abuz in serviciu in dosarul "ASF-Carpatica", dar Camera Deputatilor a respins cererea DNA de urmarire penala.

Cine mai pleaca din Guvern

La randul sau, Ponta a sustinut ca discutia cu Tariceanu ar fi vizat bugetul de stat. "UNPR, PC si PLR vor avea cate doua portofolii de ministri, dar nu am discutat care anume, pentru ca e total prematur. Intai vrem sa discutam ce facem cu Guvernul in perioada urmatoare, bugetul si dupa aceea o sa discutam de restructurarea Guvernului", a spus premierul. In afara de posturile care vor fi oferite partidelor-satelit, restul portofoliilor urmeaza sa fie detinute de PSD, dar si aici sunt posibile schimbari. Ioan Petrescu (Finante), Constantin Nita (Economie) sau Remus Pricopie (Educatie) se numara printre ministrii care ar putea fi remaniati de premierul Victor Ponta, in functie si de rezultatul negocierilor cu PLR. In afara de ministrii "plini", Ponta ar putea sa-i remanieze si pe Mihnea Costoiu (ministru delegat pentru Cercetare), Bogdan Stanoevici (ministru delegat pentru Romanii de pretutindeni), dar si pe alti ministri delegati, cu scopul de a comasa ministerele.

Intentia liderului PSD de a reduce numarul fotoliilor guvernamentale nu pare insa usor de pus in practica. Tariceanu a recunoscut, ieri, ca intr-un guvern de coalitie, cu multe partide, este greu sa restrangi numarul de ministere.

Divergente Oprea-Tariceanu

Potrivit unor surse parl... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro