Republica Moldova: Socialistii doresc sa previna o eventuala unire cu Romania

Socialiştii din Republica Moldova, aflaţi in opoziţie, doreşte să excludă posibilitatea unirii ţării cu Romania, astfel că va propune in Parlament amendarea Constituţiei, informează Tass, citat de Mediafax. Săptămana trecută, un deputat socialist din Republica Moldova, Vlad Bătrancea, a rupt in plenul Parlamentului de la Chişinău o hartă a "Romaniei Mari", protestand faţă de o iniţiativă a Ministerului moldovean al Educaţiei.

acum 86 luni (17 Dec 2015)

Socialiştii din Republica Moldova, aflaţi in opoziţie, doreşte să excludă posibilitatea unirii ţării cu Romania, astfel că va propune in Parlament amendarea Constituţiei, informează Tass, citat de Mediafax.

Potrivit liderului Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, partidul doreşte să prevină "lichidarea" statului moldovean.

"Socialiştii au pregătit deja un proiect de lege pentru amendarea Constituţiei. Sugerăm amendarea articolului 142 pentru a exclude o posibilitate de lichidare a suveranităţii şi statalităţii Republicii Moldova prin organizarea unui referendum", a afirmat Dodon.

Săptămana trecută, un deputat socialist din Republica Moldova, Vlad Bătrancea, a rupt in plenul Parlamentului de la Chişinău o hartă a "Romaniei Mari", protestand faţă de o iniţiativă a Ministerului moldovean al Educaţiei.

Socialiştii au contestat un ordin semnat de ministrul Educaţiei, Corina Fusu, privind distribuirea in şcoli a unei hărţi a "Regatului Romaniei din anul 1930", recomandată ca material didactic pentru disciplina "Istoria romanilor şi universală". O asociaţie s-a oferit să ofere Ministerului Educaţiei hărţi pentru această materie de studiu. Nu mai spun că vă bateţi joc de copiii noştri cu bacalaureatul şi aşa mai departe, cu ceea ce se intamplă in şcolile noastre. Cu ce ocazie se vine cu astfel de iniţiative in toate şcolile?!", a comentat Dodon. Mesaj către romanii de peste Prut: noi suntem prieteni, suntem vecini, vă stimăm, sunteţi stat independent;

Potrivit unui sondaj de opinie recent, 21% dintre cetăţenii moldoveni susţin ideea unirii cu Romania. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro