Republica Moldova nu va renunta la statutul sau de tara NEALINIATA

Republica Moldova nu va renunta la statutul sau de tara NEALINIATA

Seful misiunii Republicii Moldova la NATO, Mihai Gribincea, a precizat ca tara sa doreste sa coopereze mai strans cu NATO, dar ca nu va renunta la statutul sau, potrivit unui interviu publicat de Radio Europa Libera, citat de Agerpres.

acum 67 luni (3 Sep 2014)

Seful misiunii Republicii Moldova la NATO, Mihai Gribincea, a precizat ca tara sa doreste sa coopereze mai strans cu NATO, dar ca nu va renunta la statutul sau, potrivit unui interviu publicat de Radio Europa Libera, citat de Agerpres. Si, desi cel mai bun scut de securitate pentru Republica Moldova, Chisinaul trebuie sa tina cont de prevederile Constitutiei, de politica interna, de divizarea societatii si sa nu dea dorintele drept realitate", considera Mihai Gribincea.

Referitor la impactul evenimentelor din Ucraina asupra summitului NATO, oficialul moldovean este de parere ca agenda reuniunii nu va fi modificata radical.

"Ceea ce se intampla in Ucraina va avea un impact asupra lucrarilor summitului, dar nu va schimba radical agenda, pentru ca subiectul relatiilor cu Rusia si masurile de asistenta acordata Ucrainei erau oricum pe agenda acestui summit", a conchis Gribincea. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro