Republica Mazare, pe ultima suta de metri. Opozitia, in off-side

Daca in trecut astfel de afirmatii se bazau numai pe faptul ca majoritatea constantenilor nu votasera cum a vrut el, de data aceasta vorbim despre acuzatii grave, despre mita de milioane de euro, despre mai multe dosare de cercetare penala, dar si despre doua (pana acum) nopti petrecute in beciul Politiei. Singurul care a declarat clar ca isi doreste sa candideze este co-presedintele Gigi Chiru, dar sansele acestuia sunt mai mici ca oricand, dupa ce a primit o condamnare, in prima instanta, de sase luni de inchisoare cu suspendare, in dosarul in care este acuzat ca, atunci cand se afla in campanie electorala pentru postul de primar al Constantei, a transmis prin posta alegatorilor bonuri valorice medicale, cu scopul de a-i determina sa il voteze.

acum 74 luni (18 Mar 2015)

Republica Mazare se apropie de sfarsit. Nu e prima data cand anunta ca se retrage, ca "pune capul la cutie", dar de data aceasta declaratia pare mai serioasa pentru ca si problemele pe care le are sunt mult mai serioase.

Daca in trecut astfel de afirmatii se bazau numai pe faptul ca majoritatea constantenilor nu votasera cum a vrut el, de data aceasta vorbim despre acuzatii grave, despre mita de milioane de euro, despre mai multe dosare de cercetare penala, dar si despre doua (pana acum) nopti petrecute in beciul Politiei. "Am obosit si cred ca foarte curand voi renunta la Primarie", a declarat Radu Mazare marti noapte, in asteptarea deciziei Inaltei Curti de Justitie. A revenit ieri:

"Consider ca sunt o tinta, un trofeu, si vreau si eu sa traiesc. Nu imi mai face placere, nu pot sa imi mai desfasor activitatea si m-am saturat sa stau cu gentuta la usa", a declarat Radu Mazare. Acum, cand partenerii si prietenii sai sunt fie in arest preventiv (Sorin Strutinsky), fie in arest la domiciliu (Nicusor Constantinescu), este aproape evident ca Radu Mazare nu va mai candida.

Opozitia, luata prin surprindere

Opozitia din Constanta pare sa fie luata prin surprindere de evenimentele din ultimele luni, care duc, incet, dar sigur, la sfarsitul epocii Mazare. PNL este lipsit de initiativa si pare macinat de lupte interne. Singurul care a declarat clar ca isi doreste sa candideze este co-presedintele Gigi Chiru, dar sansele acestuia sunt mai mici ca oricand, dupa ce a primit o condamnare, in prima instanta, de sase luni de inchisoare cu suspendare, in dosarul in care este acuzat ca, atunci cand se afla in campanie electorala pentru postul de primar al Constantei, a transmis prin posta alegatorilor bonuri valorice medicale, cu scopul de a-i determina sa il voteze.

Vechiul PNL a aruncat in arena numele unei posibile candidate la primarie, mai mult de gura ziaristilor: Ramona Manescu. Un alt nume vehiculat este acela al unui tanar om de ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro