REPORTAJ Tariceanu a intrerupt degeaba vacanta Parlamentului

REPORTAJ Tariceanu a intrerupt degeaba vacanta Parlamentului

Sigur ca nu are nicio legatura cu faptul ca la ora 14.00 incepe plenul intempestiv pus la cale de PSD", a scris Bodea pe contul sau de Facebook si a adaugat ca in situatia lui mai sunt si alti alesi. Prin urmare, procedura de modificare a Statutului urmeaza etapele unei legi obisnuite si, dupa ce trece de Parlament, se trimite la promulgare, iar presedintele Klaus Iohannis are la dispozitie 20 de zile pentru a o semna. Citeste si: PNL il acuza pe Victor Ponta ca s-a folosit de Tarom ca sa intarzie Opozitia la sedinta din Parlament PNL a cerut, marti, premierului Victor Ponta sa lamureasca, public situatia curselor TAROM, acuzandu-l ca se foloseste de institutiile statului pentru a impiedica Opozitia sa fie prezenta la dezbaterea din Parlament privind modificarea Statutului senatorilor si deputatilor.

acum 66 luni (7 Apr 2015)

Plenul reunit al celor doua Camere a modificat Legea 96 din 2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor, astfel incat oricarui ales sa ii poata fi ridicata imunitatea cu jumatate plus unu din numarul celor prezenti, asa cum prevede si Constitutia. In ciuda votului covarsitor pentru aprobarea modificarii, respectiv 292 de voturi favorabile si doar unul impotriva, sedinta nu a fost lipsita de incidente.

Scandalul intre PSD si PNL a inceput inca de dimineata, cand mai multi liberali, in frunte cu chestorul Senatului, Cristian Bodea, l-au acuzat pe liderul PSD Victor Ponta de un boicot, intrucat cursele Tarom programate sa plece dimineata spre Bucuresti au fost intarziate. "Avionul de la Timisoara trebuia sa plece de la 8.45, cica decolam abia la 12.30. Sigur ca nu are nicio legatura cu faptul ca la ora 14.00 incepe plenul intempestiv pus la cale de PSD", a scris Bodea pe contul sau de Facebook si a adaugat ca in situatia lui mai sunt si alti alesi. "Din pacate, in ciuda eforturilor de dezvoltare a Aeroportului International Iasi, compania TAROM nu reuseste sa respecte orarul de zbor si pasagerii din Iasi 2021 - Capitala Culturala Europeana. Acelasi Tarom, aceleasi probleme...Avionul trebuia sa decoleze de la Iasi la 9.20 dar suntem anuntati ca nu exista aeronava si ca va sosi peste 4 ore", a scris Popa.

"PNL cere premierului Victor Ponta sa lamureasca, public, situatia curselor TAROM prin care zeci de senatori si deputati au fost impiedicati sa ajunga la Parlament unde trebuie sa se discute modificarea Statutului parlamentarilor.

Dezbatere de forma

Chiar si cu intarzierea aeronavelor Tarom, pusa de compania aeriana pe seama unor verificari tehnice, cvorumul necesar pentru sedinta a fost intrunit, iar liberalii intarziati au fost prezenti, in cele din urma, in plen. Inainte de inceperea sedintei propriu-zise, liberalul Radu Zlati, fost consilier al lui Crin Antonescu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro