REPORTAJ Strandurile din Ungaria, principala destinatie a romanilor din vestul tarii si in sezonul rece

REPORTAJ Strandurile din Ungaria, principala destinatie a romanilor din vestul tarii si in sezonul rece

In toate centrele de agrement din estul Ungariei, angajatii vorbesc si limba romana, anunturile se fac si pentru romani, panourile cu informatii si site-urile oficiale sunt, de asemenea, traduse, iar muzica sau posturile de radio care se aud in boxe sunt, in mare parte, romanesti. Vin la noi nu doar pentru apele termale, ci si pentru tratamente cosmetice", a declarat pentru News.ro un reprezentant al Centrului Hagymatikum din orasul Mako, aflat la 80 de kilometri de Arad si 95 kilometri de Timisoara. In Arad, de exemplu, unde in sezonul rece este accesibil un mic strand privat cu bazine interioare, intrarea costa 30 de lei, in timp ce in complexul de la Mako intrarea costa 2.200 de forinti (aproximativ 33 de lei).

acum 85 luni (12 Mar 2016)

Parcurile acvatice si strandurile interioare din estul Ungariei au reusit, in ultimii ani, sa atraga tot mai multi romani, iar unele centre au tarife speciale pentru clientii din tara noastra. De exemplu, la Oroshaza Gyoparosfurdo, pana la 31 martie (incepand cu 1 februarie), cetatenii romani beneficiaza, la cumpararea unui bilet de intrare in parcul acvatic, de al doilea bilet gratis. Astfel, cu 2.200 de forinti (aproximativ 32 de lei) pot petrece o zi intreaga doua persoane, ceea ce inseamna un cost de 16 lei de persoana.

De altfel, toate strandurile din localitatile apropiate de frontiera se straduiesc sa atraga cat mai multi romani, datorita carora s-au putut dezvolta in ultimii ani. In toate centrele de agrement din estul Ungariei, angajatii vorbesc si limba romana, anunturile se fac si pentru romani, panourile cu informatii si site-urile oficiale sunt, de asemenea, traduse, iar muzica sau posturile de radio care se aud in boxe sunt, in mare parte, romanesti. "Clientela de baza, mai ales la sfarsit de saptamana, este formata din cetateni romani. Vin la noi nu doar pentru apele termale, ci si pentru tratamente cosmetice", a declarat pentru News.ro un reprezentant al Centrului Hagymatikum din orasul Mako, aflat la 80 de kilometri de Arad si 95 kilometri de Timisoara. Acesta este unul dintre cele mai vizitate stranduri din Ungaria, fiind usor accesibil mai ales aradenilor, atat pe DN7 (iesire din tara prin Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac), cat si pe autostrada (Nadlac II). Parcul acvatic din Mako are bazine interioare cu apa termala si hidromasaj, o piscina pentru inotatori, tratamente cosmetice si medicale, saune, spatii de divertisment, restaurante, iar in sezonul cald sunt functionale cateva tobogane din bazinele exterioare. Preturile biletelor de intrare sunt comparabile cu cele din Arad sau Timisoara, unde nu exista astfel de complexe, ci mici centre SPA sau bazine acoperite. In Arad, de exemplu, unde in sezonul rece este accesibil un mic stran... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro