REPORTAJ Rl: Ziua in care Victor Ponta a lipsit de la trimiterea sa in judecata

Tot ieri, de Ziua Internațională a Păcii, a fost și primul termen al dosarului in care a fost trimis in judecată pentru inscrisuri complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani, alături de prietenul său bun, senatorul Dan Șova. A trecut glonț prin marea de jurnaliști, insoțit de avocat și SPP, și a intrat in sala de judecată - cameră de consiliu, cu acces nepermis publicului și presei.

acum 84 luni (21 Sep 2015)

Luni, 21 septembrie 2015, multă lume a vrut cate ceva de la Victor Ponta. Colegii din PSD s-au reunit in comitetul executiv pentru a discuta dacă il mai sprijină la guvernare, liberalii i-au pregătit o moțiune de cenzură. Tot ieri, de Ziua Internațională a Păcii, a fost și primul termen al dosarului in care a fost trimis in judecată pentru inscrisuri complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani, alături de prietenul său bun, senatorul Dan Șova. Aceste cuvinte au animat ieri atmosfera din fața Inaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), de pe strada Batiștei din București, unde zeci de jurnaliști i-au așteptat pe cei doi. Prezent a fost doar Dan Șova, care la 12 fără cateva minute a coborat din Hyundai-ul său negru și a pășit ferm, cu mușchii feței neclintiți, in costumul său negru impecabil, cu pantofi cu varf ascuțit, ignorand sau neauzind un urlet din spatele mulțimii, al unui cetățean nemulțumit: "La pușcărie cu golanii!". De ce nu a ajuns Ponta in faţa judecătorilor. A trecut glonț prin marea de jurnaliști, insoțit de avocat și SPP, și a intrat in sala de judecată - cameră de consiliu, cu acces nepermis publicului și presei.

Ponta și puterea creativă a bunei-ințelegeri

După o oră, Dan Șova a ieșit de la ședința unde s-a discutat măsura preventivă in cazul său, de data aceasta mai vorbăreț. La fel de serios și incruntat, insă. "Dați-mi un motiv pentru care Victor Ponta ar trebui să-și dea demisia", "Funcționează prezumția de nevinovăție", "Eu nu imi voi da demisia" și "Nu am niciun fel de emoție" au fost principalele mesaje transmise inainte de a se urca in mașină.

Citește și: Guvernul Ponta, sprijinit in UNANIMITATE de PSD. Un bătranel aleargă după un reporter de televiune: "Ai fost la pușcărie, să-i duci de mancare lui Voiculescu?", zice moșul și rade in barbă .

Cu cateva ore inainte, premierul postase pe Facebook un indemn la... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro