REPORTAJ Queen si Adam Lambert au cantat in memoria lui Freddie Mercury: Brian May, emotionat pana la lacrimi de romani: "Sunteti cei mai tari"

In ciuda caldurii sufocante, zeci de mii de oameni s-au adunat marti in Piata Constitutiei din Bucuresti, in fata unei scene uriase de 22 de metri, pentru a lua parte la primul concert al trupei Queen in Romania. Dupa melodia "Radio Ga Ga", artistii s-au retras de pe scena, insa doar cat sa aiba timp Adam Lambert sa-si puna coroana si sa se intoarca la insistentele publicului pentru bis, incantand publicul cu inca doua piese celebre si mult asteptate: "We Will Rock You" si "We Are The Champions", urmate de o explozie de confetti aurii.

acum 48 luni (22 Jun 2016)

In ciuda caldurii sufocante, zeci de mii de oameni s-au adunat marti in Piata Constitutiei din Bucuresti, in fata unei scene uriase de 22 de metri, pentru a lua parte la primul concert al trupei Queen in Romania. Concertul a inceput la cinci minute peste ora 21.00, cea anuntata de organizatori, artistii aparand din spatele unor panze de lungimea scenei, care purtau emblema trupei Queen. Un Adam Lambert plin de energie si-a facut simtita aparitia extravaganta in aplauzele si strigatele multimii, pe niste tocuri inalte si avand jumatate din fata acoperita de ochelari supradimensionati. Astfel, seara regala a inceput cu "The Hero", urmata de "One Vision" si "Hammer to Fall", publicul facandu-si incet incalzirea pentru prima melodie dintre cele asteptate, "Another One Bites the Dust", ale carei versuri se auzeau atat de pe scena, cat si din public. Adam Lambert: "Eu nu sunt Freddie Mercury, dar il iubesc ca si voi" Din spectacol nu puteau lipsi nici elemente regale simbolice, precum tronul de pe podium pe care Adam Lambert s-a asezat in timpul melodiei "Killer Queen" si pocalul din care a baut inainte sa le adreseze primele cuvinte romanilor. "Este foarte cald aici, ca intr-o sauna", a remarcat si cantaretul ceea ce fiecare spectator resimtea din plin, dupa care le-a amintit celor prezenti de Freddie Mercury, spunandu-le cu modestie celor care n-au avut niciodata ocazia sa-l vada pe legendarul rocker: "Eu nu sunt Freddie Mercury, dar il iubesc la fel ca si voi. Adam Lambert a fermecat romanii cu sarmul si vocea sa puternica Brian May a pasit si el pe podium pentru a-si saluta publicul cu care a mai avut ocazia sa se intalneasca la concertul din martie, pe care l-a sustinut impreuna cu Kerry Ellis la Sala Palatului. Asa ca Brian May s-a asezat cu spatele la public pentru a cuprinde in poza zecile de mii de prieteni romani. Brian May nu si-a abtinut lacrimile de emotie A urmat un moment plin de sensibilitate si incarcat de emotie cand Brian May si-a luat chitara acustica ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro