Reportaj in cartierul in care rufele se spala in familie, dar se usuca in vazul lumii: "Asta e zona Kosovo"

Reportaj in cartierul in care rufele se spala in familie, dar se usuca in vazul lumii:

In timp ce pentru unii dintre romani amenajarea curtii, imbinarea culorilor din living, dimensiunea dressing-ului sau adancimea piscinei din spatele casei sunt probleme curente, pentru unii dintre romani, in special pentru cei care locuiesc intr-un apartament, poate inchiriat, cu o singura camera, la care nu au nici bucatarie, uscatul hainelor este una dintre cele mai mari probleme. Oamenii trebuie educati si daca nu se poate educa prin vorba sunt masurile coercitive pe care autoritatile nu vor sa le aplice.

acum 49 luni (5 Mar 2017)

In timp ce pentru unii dintre romani amenajarea curtii, imbinarea culorilor din living, dimensiunea dressing-ului sau adancimea piscinei din spatele casei sunt probleme curente, pentru unii dintre romani, in special pentru cei care locuiesc intr-un apartament, poate inchiriat, cu o singura camera, la care nu au nici bucatarie, uscatul hainelor este una dintre cele mai mari probleme. Astfel solutia la care apeleaza multi este uscarea hainelor pe suporti montati pe fatada blocurilor, in afara geamurilor sau balcoanelor.

Imaginea rufelor expuse la uscat in acest fel ii deranjeaza, insa, pe unii cetateni care considera imaginile demne de lumea a treia. Vi se pare normal sa isi puna unele doamne sutienul, chilotii si asa mai departe. Eu chiar la mine la bloc i-am zis la presedinta.

"Tine foarte mult de educatie, nu ca nu s-ar gasi solutii. Exista uscatorii care sunt blocate sau luate abuziv de diferiti proprietari unde ar putea sa isi usuce o parte din rufe. Pot sa si le usuce si in bai, dar este o mentalitate foarte gresita sa si le usuce asa cum le uscau acolo de unde vin. Oamenii trebuie educati si daca nu se poate educa prin vorba sunt masurile coercitive pe care autoritatile nu vor sa le aplice. Chiar daca faci o sesizare, nu iau nicio masura. Ii dai un avertisment, nu vrea sa se puna la punct aplici masurile pecuniare. Expunerea in vazul lumii nu este singura solutie", a declarat Petre, un timisorean care a sesizat de mai multe ori Politia Locala pentru expunerea hainelor la geamuri. Barbatul care locuieste la parterul unui bloc din spatele Liceului Electrotimis se plange ca se chinuie sa faca zona din fata blocului cat mai frumoasa, dar are probleme cu elevii de la liceu, care fumeaza langa blocul sau. Cat despre haine, barbatul sustine ca nu si le poate usca in casa. "In blocurile astea e un mucegai...Iti dai seama ca eu daca imi usuc haina in casa eu nu pot sa o iau pe mine.

Nici Viorica Ne... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro