REPORTAJ FOTO VIDEO Generatia "Uniti salvam" se intoarce: "Toate partidele ne-au taiat padurile!"

Peste 2.500 de oameni au demonstrat ieri, in Bucuresti, impotriva defrisarilor ilegale. Scanteia care a declansat aceasta miscare a fost seria de investigatii realizate de activistul Gabriel Paun, de la "Agent Green", si de Alexander von Bismarck, de la "Agentia de Investigatii de Mediu". Romanticii, pragmaticii si anarhistii Romanticii si-au prins crengi in par, si-au desenat frunze pe fata sau pe tricou si au dat lumii de stire ca in viata ai nevoie de aer curat.

acum 75 luni (10 May 2015)

Peste 2.500 de oameni au demonstrat ieri, in Bucuresti, impotriva defrisarilor ilegale.

Scanteia care a declansat aceasta miscare a fost seria de investigatii realizate de activistul Gabriel Paun, de la "Agent Green", si de Alexander von Bismarck, de la "Agentia de Investigatii de Mediu".

In reportajele realizate cu camere video ascunse, oficialii firmei austriece Holzindustrie Schweighofer, care activeaza de 13 ani in industria lemnului din Romania, spun ca sunt dispusi sa cumpere copaci taiati ilegal.

Gerald Schweighofer, patronul firmei austriece, a difuzat un comunicat in care pune la indoiala autenticitatea inregistrarilor si spune ca l-a suspendat pe angajatul sau care apare in materialul video. Am cerut de mai multe ori producatorilor acestui material video sa ne ofere inregistrarea originala.

26 de ONG-uri de mediu au organizat protestul care a avut loc ieri, la Bucuresti. Principala revendicare a fost modificarea Codului Silvic in asa fel incat padurile sa fie protejate de interesele comerciale ale marilor companii din industria lemnului. El a fost acuzat ca a retrimis legea de modificare a Codului Silvic in Parlament, pentru rediscutarea amendamentelor impuse de firma Holzindustrie Schweighofer. Diverse moduri de a apara natura

In fata primelor proteste indreptate impotriva sa, Klaus Iohannis a postat pe Facebook: "Cred ca protestul de astazi impotriva despaduririlor abuzive este unul perfect legitim. Am hotarat ca aceasta grava problema a defrisarilor ilegale sa fie pusa pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a CSAT.

"Nu va puneti adidasii in cutii, caci veti mai avea nevoie de ei. Acesta este mesajul pe care Alexandru Alexe, unul dintre liderii marsului impotriva defrisarilor, l-a transmis de pe asfaltul de la poalele Casei Poporului. La capatul unei demonstratii pasnice care a avut plecarea din parcul Herastrau, a ajuns la Pal... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro