Reportaj din ultima zi de Bac 2015: "Da, ma, m-am plictisit, asa ca am iesit la o tigara"

Reportaj din ultima zi de Bac 2015:

"Cred ca ma intorc la vara", spune o fata fara prea multe griji, in timp ce se apropie de grupul de colegi care o asteptau afara, in mare veselie, toti proaspat iesiti din examen. Alaturi, un grup de copii mai studiosi isi calculeaza cu pixul pe plianetele de admitere la "Spiru Haret", daca au rezolvat corect la a doua problema de biologie.

acum 99 luni (28 Aug 2015)

Unii dintre ei erau deja la a treia incercare, dar tot nu invatasera nimic pentru examen. "Cred ca ma intorc la vara", spune o fata fara prea multe griji, in timp ce se apropie de grupul de colegi care o asteptau afara, in mare veselie, toti proaspat iesiti din examen. Un baiat vine grabit in urma ei si da mana cu baietii din grup. "Da, ma, m-am plictisit, asa ca am iesit la o tigara", spune acesta razand smechereste. "Da, macati-as, am iesit, am scris trei pagini, ma, nu stiu cat de bine e, poate iau de data asta", spune el razand fara nicio grija.

Bac-ul e mai mult un subiect de gluma pentru majoritatea dintre ei. La intrare este si un grup de tineri care impart pliante pentru admiterea din toamna la facultati private.

Alaturi, un grup de copii mai studiosi isi calculeaza cu pixul pe plianetele de admitere la "Spiru Haret", daca au rezolvat corect la a doua problema de biologie. Un grup de fete iese din curtea scolii indreptandu-se spre ei repede. Bine, iau cinci oricum, dar poate iesea mai mult la nota", zice unul dintre baieti, aplecat peste calculele de pe pliant.

Un alt grup iese pe poarta scolii, in fata trece o tanara blonda ingrijita fara cusur, cu ochelari de soare. Trece transant cu capul sus pe langa imparititorii de pliante aproape imbrancindu-i. "Uite-o si p-aia, ma!", exclama unul dintre baietii iesiti la tigara.

La un moment dat, intr-unul din grupurile adunate la intrare se aud manele cantand la un telefon. Baietii se simt bine, din centrul de examen iese linistit si ultimul lor coleg. "Hai, ba, sa mancam ceva ca mi s-a facut foame de cand te astept sa iesi odata", ii raspunde celalalt.

Elevii isi vor afla rezultatele marti, pe 1 septembrie, iar in aceeasi zi pot depune contestatii urmand ca rezultatele finale sa fie afisate vineri, saptamana viitoare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro