Reportaj din Crimeea: admiratie pentru Putin exprimata pe magneti, sperante de competitie cu Riviera Franceza si mesaje pentru Trump de la un taximetrist

Reportaj din Crimeea: admiratie pentru Putin exprimata pe magneti, sperante de competitie cu Riviera Franceza si mesaje pentru Trump de la un taximetrist

Din Perm, un oras de un milion de locuitori situat la poalele Muntilor Ural, pana in peninsula Crimeea, anexata de Rusia de la Ucraina in martie 2014, distanta este de aproximativ 2.900 de kilometri si poate fi parcursa cu masina in aproximativ 40 de ore in cel mai bun caz. De asemenea, tricouri cu inscriptiile "Putin eliberatorul" si "Crimeea este a noastra" sunt foarte populare in aceasta peninsula de la Marea Neagra cu un trecut tumultuos, pe unde au facut comert grecii si romanii, s-au instalat tatarii si au stapanit Rusia tarista, Uniunea Sovietica, Ucraina si acum Rusia lui Putin.

acum 52 luni (24 Oct 2016)

Din Perm, un oras de un milion de locuitori situat la poalele Muntilor Ural, pana in peninsula Crimeea, anexata de Rusia de la Ucraina in martie 2014, distanta este de aproximativ 2.900 de kilometri si poate fi parcursa cu masina in aproximativ 40 de ore in cel mai bun caz. In ciuda drumului lung, care trebuie parcurs pe sosele obositoare si apoi cu feribotul prin stramtoarea Kerci, Serghei Sevtov si sotia sa Irina nu au fost cuprinsi de descurajare. Ei au urcat la bordul Ladei lor ruginite de culoare rosie si au condus zi si noapte, asemeni multor rusi, spre noua "achizitie" a lui Vladimir Putin, scrie un reporter de la fata locului pentru Bloomberg. Majoritatea noilor turisti din fosta peninsula a Ucrainei fac parte din clasa de mijloc din Rusia, curiosi sa vada cum evolueaza aceasta regiune dupa anexare, o miscare a Kremlinului care i-a agravat relatiile cu Occidentul.

In prezent, regiunea este plina de suvenire glorificatoare la adresa lui Putin, care se vand ieftin, precum si de mesaje antioccidentale, iar multi turisti rusi sunt curiosi sa le admire chiar de aici sorbind din celebrele vinuri locale. De asemenea, tricouri cu inscriptiile "Putin eliberatorul" si "Crimeea este a noastra" sunt foarte populare in aceasta peninsula de la Marea Neagra cu un trecut tumultuos, pe unde au facut comert grecii si romanii, s-au instalat tatarii si au stapanit Rusia tarista, Uniunea Sovietica, Ucraina si acum Rusia lui Putin.

Crimeea "are nevoie de un lider puternic, iar Putin este un lider puternic", isi explica simpatia pentru actualul lider de la Kremlin Serghei, un barbat slab, cu ochii verzi si mustata ajuns la 41 de ani.

Dupa ce s-a uitat la mai multe emisiuni si buletine de stiri difuzate la televiziunea locala, inclusiv cu podul care ar urma sa faca legatura intre Rusia si Crimea, Serghei este convins ca aceasta peninsula are un viitor frumos.

Aceste opinii sunt impar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro