Reportaj de la fuziunea PMP-UNPR. Cum a ajuns Basescu sa incropeasca al treilea partid al tarii

Reportaj de la fuziunea PMP-UNPR. Cum a ajuns Basescu sa incropeasca al treilea partid al tarii

Altii, mult mai relaxati, au venit sa asiste la curiosul caz al PMP, partid care a intrat in Congresul de fuziune ca o formatiune aflata in marja de eroare si a iesit "a treia forta politica a tarii", dupa cum a spus presedintele vechiului si noului PMP, Traian Basescu. La UNPR, sedinta a debutat profund: "Dragi colegi, iata-ne din nou impreuna, dar nu pentru a raspunde la celebra intrebare , ci , a spus Ion Raducanu, liderul deputatilor UNPR, care, dupa un scurt moment in care a asteptat degeaba aplauze, a continuat: "Mergem spre o pozitie vesnica, in afara Parlamentului, sau spre un viitor mai luminos, prin contopirea cu alt partid de nivelul nostru, dar cu un lider mai puternic?

acum 88 luni (20 Jul 2016)

In parcarea Parlamentului, intr-un loc mai ferit, un barbat la bustul gol se da intens cu deodorant si scoate din masina o camasa adusa pe umeras. Mai sunt doar cinci minute pana la fix si zeci de oameni, veniti din toate colturile tarii- mai de voie, mai de nevoie - se inghesuie sa-si caute numele pe lista delegatilor. Altii, mult mai relaxati, au venit sa asiste la curiosul caz al PMP, partid care a intrat in Congresul de fuziune ca o formatiune aflata in marja de eroare si a iesit "a treia forta politica a tarii", dupa cum a spus presedintele vechiului si noului PMP, Traian Basescu.

"PSD incepuse operatiune jumulirea "

Pana sa se uneasca, cele doua partide s-au strans in mici Congrese separate, de adio. La UNPR, sedinta a debutat profund: "Dragi colegi, iata-ne din nou impreuna, dar nu pentru a raspunde la celebra intrebare , ci , a spus Ion Raducanu, liderul deputatilor UNPR, care, dupa un scurt moment in care a asteptat degeaba aplauze, a continuat: "Mergem spre o pozitie vesnica, in afara Parlamentului, sau spre un viitor mai luminos, prin contopirea cu alt partid de nivelul nostru, dar cu un lider mai puternic? Caci dupa ce PSD a refuzat sa mai ia in carca UNPR si la alegerile parlamentare, progresistii se indreptau catre "vesnicia" neantului politic. De altfel, toti liderii UNPR care au trecut pe la microfon au avut grija sa le bata obrazul fostilor parteneri social-democrati. Asa am obtinut rezultate dezastruoase la alegerile locale", s-a plans si deputatul UNPR Gheorghe Emacu, suparat chiar si pe propriii colegi. "Nu se poate sa-ti pui ceva pe un fotoliu (scuzati-ma!), pe un jilt de piele, la Camera Deputatilor sau la Senat, cand tu obtii un procent de doi si un pic. Toti vrem sa fim senatori si deputati, dar trebuie sa punem osul la treaba", a indemnat Emacu.

Cercul criticilor a fost inchis de Valeriu Steriu, presedintele UNPR. Nu am putut sa accept, cum n-am putut sa accept ni... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro