REPORTAJ Ce vor marile companii de la absolventii cu studii superioare: "Ne dorim oameni cu atitudine care sa isi doreasca sa faca bani"

REPORTAJ Ce vor marile companii de la absolventii cu studii superioare:

Vineri, la primele ore ale diminetii, sute de tineri inarmati cu CV-uri s-au dus la cel mai mare targ de cariera, aflat la cea de-a 20-a editie. Benefiaza de mentoring, este ajutat de cei cu mai multa experienta, se pune mult accent pe dezvoltarea personala la noi in companie", a explicat Anculescu, adaugand ca la interviu sunt chemati cei care sunt intr-adevar interesati de pozitiile oferite in cadrul targului si care se muleaza pe profilul companiei.

acum 82 luni (25 Mar 2016)

Vineri, la primele ore ale diminetii, sute de tineri inarmati cu CV-uri s-au dus la cel mai mare targ de cariera, aflat la cea de-a 20-a editie. Numarul lor a crescut exponential spre ora 14, cand cateva mii intrasera deja in contact cu reprezentantii celor peste 100 de companii prezente la targ.

Limbile straine, experienta, abilitatile de comunicare au fost doar cateva dintre elementele pe care angajatorii le cauta la cei cu studii superioare. Sunt locuri de munca in IT, dar sunt joburi oferite si in domeniile financiar bancar, outsourcing sau FMGB. De asemenea, sunt locuri de munca si pentru cei care vor sa profeseze in strainatate, iar pentru acestia din urma, experienta internationala, respectiv studiile facute in afara, reprezinta un atu in procesul de selectie", a explicat organizatoarea. De pilda, Cristina Anculescu, directorul de resurse umane al companiei, a subliniat ca atitudinea este foarte importanta atunci cand selecteaza un potential candidat. Putem lua un candidat de la zero si il pregatim noi. Benefiaza de mentoring, este ajutat de cei cu mai multa experienta, se pune mult accent pe dezvoltarea personala la noi in companie", a explicat Anculescu, adaugand ca la interviu sunt chemati cei care sunt intr-adevar interesati de pozitiile oferite in cadrul targului si care se muleaza pe profilul companiei.

Profilul candidatului ideal, conturat de companii

Compania Schneider Electric cauta candidati cu studii tehnice care sa cunoasca limbi straine la nivel avansat. Cei care ajung pe lista scurta sustin initial o testare de limba straina, apoi ajung la interviu, pentru a vedea in ce masura sunt motivati sa ajunga la noi in companie dar si daca se potrivesc jobului pentru care au aplicat. Pe langa salariu, cei care reusesc primesc si asigurare medicala si asisgurare de viata", spune reprezentanta companiei. A fost incantata de faptul ca multe companii multinationale au venit sa-si prezinte ofert... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro