REPORTAJ Ce nu s-a vazut la televizor de la mitingul PSD. "Sa nu mai ne bage la puscarie". "Mie chiar imi place DNA"

REPORTAJ Ce nu s-a vazut la televizor de la mitingul PSD.

Desi in programul oficial era mentionata ora 20.00 ( 8 seara, cum au precizat organizatorii), mitingul PSD-ALDE a inceput sambata mult mai devreme, atunci cand sute de autocare au intrat in Bucuresti si s-au retras temporar in parcarile de la Romexpo si de la Parlament. El fura cel mai mult" Tineri, multi pensionari, barbati si femei de varste medii si meserii diferite, batrani cocosati de munca, galerii de fotbal si profesori insotiti de grupuri mici de adolescenti care refuzau sa ne vorbeasca - au fost cateva dintre categoriile prezente la mitingul PSD.

acum 73 luni (10 Jun 2018)

Desi in programul oficial era mentionata ora 20.00 ( 8 seara, cum au precizat organizatorii), mitingul PSD-ALDE a inceput sambata mult mai devreme, atunci cand sute de autocare au intrat in Bucuresti si s-au retras temporar in parcarile de la Romexpo si de la Parlament. Cele mai multe masini au poposit pe benzile din mijloc care leaga Arcul de Triumf de Piata Presei Libere. De acolo, ca intr-o competitie regionala, cu steaguri fluturand si pancarte ce indicau numele judetelor, zeci de mii de oameni au pornit la pas spre Piata Victoriei, majoritatea deja obositi. Pe bulevardul Kiseleff, in apropiere de locul final de intalnire, asteptau pregatite camionetele pline de baxuri cu apa.

Pana sa inceapa mitingul impotriva statului paralel, PSD a proiectat in Piata Victoriei finala de la Roland Garros. Hai, Simonaa!", strigau unii protestatari pe masura ce se apropiau de ecranele mari montate de organizatori. Finala de la Roland Garros nu i-a impresionat insa pe to?i.

Simona Halep i-a facut pe protestatari sa uite de statul paralel

"Sa nu mai ne bage la puscarie"

"Striga, ba, si tu! Discutiile, selfie-urile, mancatul semintelor si desfacutul cutiilor de bere, se profilau rapid drept principalele activitati de la protest.

"De ce ati venit aici?", a fost intrebarea rostita indelung de reporteri. De la "nu pot sa va spun asta", la "Iohannis, toti astia care fac abuzuri" si "Securitatea!", oamenii au dat dintre cele mai variate raspunsuri, aratandu-si, pe rand, indignarea si frica. Frica ca si ei ar putea fi oricand arestati, desi nu comit nicio ilegalitate si nici nu au vreun apropiat sau cunoscut care sa fi ajuns in inchisoare pe nedrept, dupa cum singuri marturiseau intr-un final. "Oamenii sunt luati cu japca de acasa, nici nu stii daca sunt vinovati. Pot sa fiu arestata daca cumva ma uit urat la unul", ne-a marturisit o femeie de 30 de ani venita din Arad... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro