Reportaj. Ce nu s-a vazut de la motiunea de cenzura prin care PSD s-a razboit cu PSD

Negocierile cu oamenii celor doua partide nu au avut niciun succes, ceea ce de altfel a dus si la decizia acestora de a sta departe de "rafuiala" din PSD si sa nu participe la sedinta de plen si cu atat mai putin sa voteze ieri. Ulterior, deputatii si senatorii PSD au votat la vedere "impotriva" Guvernului Grindeanu, acestia fiind supravegheati in permanenta de vicepresedintele Senatului, Claudiu Manda, si seful Comisiei de control a SRI, Adrian Tutuianu, dar si de Liviu Dragnea.

acum 25 luni (22 Jun 2017)

Scandalul intre majoritatea PSD-ALDE si premierul Sorin Grindeanu, politician care a refuzat sa-si dea demisia din functie, s-a terminat, cel putin din punct de vedere institutional. Motiunea de cenzura semnata de 226 de alesi ai celor doua partide a trecut ieri cu 241 de voturi "pentru", in timp ce doar zece parlamentari au votat "impotriva". Insa, pana la ajungerea la acest numar, drumul presedintelui PSD, Liviu Dragnea, a fost anevoios, acesta curtand deputatii si senatorii mai multor partide, printre care au fost cei ai UDMR si cei ai PMP.

Negocierile cu oamenii celor doua partide nu au avut niciun succes, ceea ce de altfel a dus si la decizia acestora de a sta departe de "rafuiala" din PSD si sa nu participe la sedinta de plen si cu atat mai putin sa voteze ieri. De asemenea, votul a fost refuzat si de alesii USR si PNL.

Negocierile

In aceste conditii, Sorin Grindeanu si Liviu Dragnea au negociat pana in ultimele momente sustinerea motiunii sau votul impotriva acesteia, prin discutii om cu om, fiind abordati si cei din Grupul Minoritatilor, care pana la urma au inclinat balanta. In dimineata votului, fostul premier Sorin Grindeanu a venit la Parlament cu aproape o ora inainte de vot si a mers direct in biroul lui Victor Ponta, deputat care in prezent detine functia de secretar general al Guvernului. Alaturi de Ponta si Grindeanu in birou au mai venit, rand pe rand, deputatul PSD Nicolae Banicioiu si deputatii Pro Romania, Daniel Constantin si Damian Florea. Pe de alta parte, Liviu Dragnea a reusit sa intoarca mai multi parlamentari pe care ii vedea alaturi de Grindeanu, cum a fost cazul presedintelui PSD Caras, deputatul Ion Mocioalca. De altfel, Dragnea a purtat discutii individuale cu numerosi social-democrati aflati in sala de plen in perioada dezbaterii motiunii de cenzura. Mai mult, acesta a subliniat ca mai multe colege au lansat atacuri repetate la adresa sa, referirea fiind ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro