Renato Usatii: Romania se pregateste sa acapareze Republica Moldova, va fi razboi civil

Renato Usatii: Romania se pregateste sa acapareze Republica Moldova, va fi razboi civil

Liderul Partidului Nostru spune ca Washingtonul are un plan de includere a Republicii Moldova in Romania, cu toate ca majoritatea populatiei si liderilor din Romania se opun acestei idei, transmite Digi 24. Si acesta - si la propriu, si la figurat - ii spune presedintelui nostru ce se poate face si ce nu se poate".

acum 57 luni (30 Apr 2016)

Liderul Partidului Nostru spune ca Washingtonul are un plan de includere a Republicii Moldova in Romania, cu toate ca majoritatea populatiei si liderilor din Romania se opun acestei idei, transmite Digi 24.

"Pur si simplu va fi razboi civil" intre cei care vor sa impuna acest proiect si cei care se vor lupta pana la capat pentru statalitatea Republicii Moldova, prognozeaza liderul prorus moldovean. "Cel putin 80 la suta din populatia Republicii Moldova se va ridica in apararea suveranitatii si independentei Republicii Moldova. Usatii: Romania, o "platforma care reprezinta cu fidelitate interesele SUA"

Reporter: Romania cu armata sa mare si puternica se va implica cumva in aceste evenimente?

Renato Usatii: "Imi este greu sa spun acum cum se va manifesta conducerea Romaniei si ce ordine va da, dar cel mai important este ca liderii moldoveni de mult le-au jurat credinta. Si acesta - si la propriu, si la figurat - ii spune presedintelui nostru ce se poate face si ce nu se poate".

Reporter: Din logica discutiei noastre rezulta ca nici Romania nu este o tara cu totul independent si se va intampla asa cum Washingtonul ii va spune? Cum se va decide acolo, asa si vor face, chiar daca vor sau nu vor sa inceapa realizarea acestui proiect.

"Inca din noiembrie-decembrie 2013 intelegeam foarte bine ca se realizeaza, se pregateste pentru realizare proiectul unirii Republicii Moldova cu Romania. De altfel, chiar acest lucru m-a si determinat sa revin in Moldova dupa zece ani cat am stat la Moscova - pentru a nu permite realizarea acestui proiect", mai declara Renato Usatii. Si faptul ca cineva a decis in numele tuturor cetatenilor Republicii Moldova ca pana la sfarsitul anului 2017 Moldova trebuie sa fie alipita la Romania cred ca este un lucru absurd", adauga liderul prorus.

In aceleasi interviu, Usatii arata ca Uniunea Europeana este o opti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro