Remus Cernea, despre reactiile la masina "Politiei locale" din Odorheiul Secuiesc: "Tara noastra nu trebuie sa cada prada extremistilor si propagandei acestora"

Remus Cernea, despre reactiile la masina

> De altfel, asa cum si legea o prevede, este firesc ca in acele zone unde traieste o consistenta minoritate nationala sa fie utilizata si limba acesteia in cadrul administratiei publice locale ori la institutiile din sistemul judiciar, atat pe imobile cat si pe masini precum cele ale politiei locale. Iar: Romania este patria comuna si indivizibila a tuturor cetatenilor sai, fara deosebire de rasa, de nationalitate, de origine etnica, de limba, de religie, de sex, de opinie, de apartenenta politica, de avere sau de origine sociala.

acum 91 luni (30 Aug 2015)

>

De altfel, asa cum si legea o prevede, este firesc ca in acele zone unde traieste o consistenta minoritate nationala sa fie utilizata si limba acesteia in cadrul administratiei publice locale ori la institutiile din sistemul judiciar, atat pe imobile cat si pe masini precum cele ale politiei locale.

Din nefericire, ca in multe alte locuri, apostolii urii, al caror singur mesaj recurent este blamarea si infierarea celor diferiti (ca nationalitate, etnie, religie, orientare sexuala samd) au folosit intr-un spirit nationalist-sovin aceasta imagine pentru a alimenta ostilitatea fata de concetatenii nostri de etnie maghiara. O astfel de atitudine este una periculoasa, antidemocratica si nu poate duce decat la invrajbire, tensiuni si perpetuarea prejudecatilor si a suspiciunii irationale. Iar:

Romania este patria comuna si indivizibila a tuturor cetatenilor sai, fara deosebire de rasa, de nationalitate, de origine etnica, de limba, de religie, de sex, de opinie, de apartenenta politica, de avere sau de origine sociala. Nationalistii si extremistii, facand dovada unei evidente ingustimi de vederi, vor o societate uniformizata, in care nimeni sa nu aiba dreptul de a fi "altfel" ceea ce, in esenta, duce catre o dictatura monstruoasa generatoare de persecutii si tensiuni sociale artificiale. Apelul meu catre vocile si mintile rationale si care isi asuma valorile democratice ale societatii deschise este de a critica si marginaliza excesele si radicalismele care mustesc de ura impotriva unor semeni.

Masini de politie FOTO rezistenta.net

Adaug si faptul ca astfel de masini de politie ori ale altor institutii ale statului, inscriptionate bilingv, sunt in intalnite in mai multe democratii. La fel este in Marea Britanie pentru minoritatea galeza, la fel in Spania in zonele locuite de basci si de catalani, la fel in Italia pentru minoritatea germana. 215 din 23 aprilie 2001 care prevede ca "in unitatile administrativ-teritorial... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro