Remediu original pentru arsurile solare. Cum reusesc capsunile sa calmeze extrem de rapid pielea iritata

Remediu original pentru arsurile solare. Cum reusesc capsunile sa calmeze extrem de rapid pielea iritata

Un alt remediu neasteptat este reprezentat de solutia obtinuta dintr-un sfert de cana de suc de rosii amestecat cu o cana si jumatate de lapte batut. Pentru arsurile solare se aplica felii foarte subtiri de muraturi pentru circa 15 minute (nu conteaza de care fel de muraturi), se repeta procesul mai multe ore, in functie de necesitati", spune Cosmin Nitu.

acum 82 luni (11 Aug 2016)

In general, pentru cei care se duc la mare in sezonul estival, specialistii recomanda ca statul la plaja sa nu fie intre orele 12 si 16. Este indicat ca dimineata expunerea la soare sa fie pentru un interval scurt, de cel mult doua ore, si asta pana in ora 11.

Piureul de capsuni, un remediu eficient

Arsurile in urma expunerii prelungite sau la ore nepotrivite sunt extrem de neplacute.

Un remediu original si la indemana pentru calmarea arsurilor solare este reprezentat de cartofi. Dupa cum spune fitoterapeutul Cosmin Nitu, "cartofii cruzi, rasi si aplicati direct pe piele, cu cat mai multa zeama, calmeaza arsurile si reprezinta o solutie pe termen scurt".

Un alt remediu neasteptat este reprezentat de solutia obtinuta dintr-un sfert de cana de suc de rosii amestecat cu o cana si jumatate de lapte batut.

Capsunile pot fi nu numai un desert delicios, ci si de mare ajutor pentru cei care au exagerat cu statul la soare. "Piureul de capsuni, aplicat direct pe piele, este un remediu eficient pentru calmarea arsurilor. Stratul de piure ce se va aplica trebuie sa fie unul subtire", recomanda fitoterapeutul Cosmin Nitu.

Oricat ar suna de bizar, compresele cu zeama de muraturi sunt si ele eficiente in combaterea efectelor neplacute ale expunerii indelungate la razele soarelui. "Muraturile sunt utilizate ca agent de linistire pentru piele de secole. Pentru arsurile solare se aplica felii foarte subtiri de muraturi pentru circa 15 minute (nu conteaza de care fel de muraturi), se repeta procesul mai multe ore, in functie de necesitati", spune Cosmin Nitu.

Si salata verde este de ajutor pentru arsurile solare. Se fierb frunzele de salata in apa, dupa care acestea se arunca si apa ramasa se pune la frigider. Cand este suficient de rece, se pun comprese cu ea pe arsuri.

Compresele cu zeama de lamaie di... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro