Remedii naturiste cu rostopasca, planta numita si "darul cerului"

Remedii naturiste cu rostopasca, planta numita si

Infuzia de rostopasca (cinci grame de rostopasca uscata si maruntita se amesteca cu un litru de apa si se lasa la infuzat 12 ore intr-un vas nemetalic, apoi se adauga 200 grame de miere) este indicata si in tratamentul pancreatitei, fiind un bun remediu naturist care utilizeaza rostopasca.

acum 85 luni (3 Jun 2015)

Rostopasca are in compozitie numerosi compusi indicati in tratamentul bolilor hepato-biliare, cum ar fi alcaloizii, enzimele, uleiul volatil, saponoidele si sarurile minerale.

Trebuie tinut cont de faptul ca rostopasca, mai ales planta in stare proaspata, in doze mari poate fi toxica, simptomele constand in varsaturi, diaree, urinare cu sange, dureri de cap, arsuri si mancarimi in gat, halucinatii, asfixie si chiar deces. Remedii naturiste cu rostopasca pentru negi si ciuperca piciorului

Se aplica suc de rostopasca de trei ori pe zi, timp de doua saptamani.

Cataplasmele cu rostopasca sunt eficiente si in eliminarea ciupercilor fixate la nivelul unghiilor de la maini si picioare.

De asemenea, compresiile cu infuzie de rostopasca sau alifiile care au in compozitie aceasta planta sunt benefice in ameliorarea eczemelor, bataturilor si a psoriazisului. Remedii naturiste cu rostopasca pentru ficat si bila

Preparatele pe baza de rostopasca, in special pulberea, sunt excelente stimulente ale functiei hepatice si biliare, ajutand ficatul si bila sa isi indeplineasca functiile in parametrii normali.

Pentru a optimiza efectele benefice, tratamentul cu rostopasca trebuie asociat cu ceai de anghinare, care poate avea succes si in ameliorarea simptomelor de hepatita vitala A, B si C.

Infuzia de rostopasca (cinci grame de rostopasca uscata si maruntita se amesteca cu un litru de apa si se lasa la infuzat 12 ore intr-un vas nemetalic, apoi se adauga 200 grame de miere) este indicata si in tratamentul pancreatitei, fiind un bun remediu naturist care utilizeaza rostopasca. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro