Remedii fitoterapeutice simple pentru o fiere sanatoasa

Remedii fitoterapeutice simple pentru o fiere sanatoasa

"Pentru preventie, putem bea doua cani de infuzia de anghinare preparata dintr-o lingurita de planta la 250 ml de apa clocotita, astfel: prima dimineata pe stomacul gol, apoi stai intins pe partea dreapta timp de 30 minute, pe cea de-a doua cu o jumatate de pra inainte de una in mesele principale. "In vasul mixerului se pun 50 de grame de planta foarte bine spalata si 50 ml de apa de izvor, dupa care se omogenizeaza prin mixare, iar amestecul rezultat se stoarce prin tifon. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se fierbe in inca jumatate de litru de apa, vreme de cinci minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se filtreaza.

acum 73 luni (26 Apr 2017)

"Cea mai frecventa dintre bolile cole-cis-tului este dischinezia bilia-ra (fierea lenesa), care are adesea drept com-plicatii calculii biliari, dar si indigestiile, con-stipatia, migrenele, un sir de afec-tiuni si tulburari.

Menta

Administrata sub forma de infuzie, preparata din 1-2 lingurite de planta la o cana de apa , menta are efect antiseptic, detoxifiant hepatic, antispastic, coleretic-colagog (provoaca evacuarea bilei in intestin), analgezic, tonic, revigorant. "Se recomanda in uz intern, doua-trei cani/zi pentru dischinezie biliara (functionarea defectuoasa a bilei), stari de greata", precizeaza Elena Badea

Sunatoarea

Pentru dischinezie biliara, dar si colecistita, indicata este si sunatoarea, care diminueaza procesele inflamatorii hepatice cronice si tulburarile motilitatii cailor biliare.

"Infuzia se prepara dintr-o lingurita de planta maruntita peste care se adauga o cana de apa clocotita (200 ml), se acopera, iar dupa un sfert de ora, se strecoara. Se administreaza cate sub forma de infuzie neindulcita, cate doua-trei cani pe zi. Se mai poate utiliza si sub forma de ulei de sunatoare - o lingurita dupa fiecare masa. Preparatul se obtine astfel: un pumn de flori proaspete de sunatoare se pun intr-un vas de sticla. Se acopera vasul si se lasa sa stea la soare o saptamana, dupa care se strecoara, se pune in vase de sticla de culoare inchisa, care se astupa cu dop si se pastreaza la loc racoros", recomanda specialistul in fitoterapie. Totodata, anghinarea stimu-leaza secretia de lichid biliar in cantitati suficiente si cu o compozitie adecvata, prevenind indigestiile si alte asemenea probleme.

"Pentru preventie, putem bea doua cani de infuzia de anghinare preparata dintr-o lingurita de planta la 250 ml de apa clocotita, astfel: prima dimineata pe stomacul gol, apoi stai intins pe partea dreapta timp de 30 minute, pe cea de-a doua cu o jumatate de pra inainte d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro