Religia in scoli. Mesajul emontionant al unei fetite de clasa a V-a despre subiectul care a scindat Romania: "Fara impartasanie m-as simti goala in suflet"

Religia in scoli. Mesajul emontionant al unei fetite de clasa a V-a despre subiectul care a scindat Romania:

In urma unei decizii a Curtii Constitutionale din 12 noiembrie 2014, regula de inscriere la ora de religie in invatamantul preuniversitar s-a schimbat. Cum arata cererea pentru inscrierea la ora de religie Cererea-tip de inscriere la ora de religie exista la secretariatele unitatilor de invatamant si poate fi completata de elevul major sau de parintii elevilor minori.

acum 108 luni (27 Feb 2015)

In urma unei decizii a Curtii Constitutionale din 12 noiembrie 2014, regula de inscriere la ora de religie in invatamantul preuniversitar s-a schimbat. Daca pana acum, cine nu dorea sa faca ore de religie trebuia sa depuna o cerere de retragere de la aceasta ora, de acum incolo, regula este invers. Cine doreste sa urmeze ora de religie trebuie sa depuna cerere de participare.

Schimbarea a fost insotita de dezbateri aprinse, atat din partea parintilor, cat si din partea autoritatilor publice si a Bisericii, si i-au determinat pana si pe elevi sa reactioneze.

O fetita de clasa a V-a a scris un text emotionant despre importanta credintei in viata fiecarei persoane si a studierii religiei, intr-o lucrare pentru olimpiada de religie.

"Va urez sanatate, iar Dumnezeu vede tot ce facem, asa ca aveti grija de voi, de familie si de lucrurile care va fac fericiti", a incheiat fetita.

Cum ramane cu ora de religie

Parintii trebuie sa depuna, pana pe 6 martie 2015, o cerere prin care sa solicite participarea copilului la ora de religie in anul scolar in curs. Solicitarea oficialilor de la minister vine ca urmare a sentintei Curtii Constitutionale de la sfarsitul anului trecut.

Cu toate acestea, la sfarsitul lunii ianuarie, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, declara ca hotararea Curtii Constiutionale prin care s-a declarat neconstituionala obligativitatea elevilor si a parintilor de a face cerere pentru a nu participa la orele de religie, materia devenind una facultativa, nu se va pune in practica pana la sfarsitul anului scolar in curs. Cum arata cererea pentru inscrierea la ora de religie

Cererea-tip de inscriere la ora de religie exista la secretariatele unitatilor de invatamant si poate fi completata de elevul major sau de parintii elevilor minori. Mai mult, si cererea-tip pentru inscrierea la clasa pregatito... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro