Reimproprietariri cu conotatii penale in Galati

In cazul "reimproprietaririi" localnicilor din comuna galateana Ghidigeni de catre primarul Eugen Tabacaru, despre care am relatat recent, sunt si unele detalii de natura penala. Pretul tranzactiei a fost de 1.000.000 lei, bani incasati pe loc de Zaharia, care se obliga la incheierea ulterioara a contractului: "Ma oblig sa inchei contractul de vanzare-cumparare la data de 07.04.2004, astfel cum prevad dispozitiile art. Agromec a deschis actiune in instanta si in dosarul 3491/324/204 Judecatoria Tecuci a emis sentinta 1687/26.06.2015 prin care a anulat contractul: "Constata nulitatea absoluta a contractului de vanzare-cumparare 210/06.02.2014 incheiat intre Burlacu Nicolae, in calitate de vanzator, si Zaharia Floarea, in calitate de cumparatoare", se spunea in sentinta.

acum 81 luni (17 Dec 2015)

In cazul "reimproprietaririi" localnicilor din comuna galateana Ghidigeni de catre primarul Eugen Tabacaru, despre care am relatat recent, sunt si unele detalii de natura penala. Primarul le-a eliberat unor localnici certificate fiscale in baza carora au devenit proprietari pentru a 2-a oara pe terenuri vandute in urma cu 20 de ani si au reusit sa le si vanda a doua oara.

Primarul a facut asta in conditiile in care in evidente figura ca proprietar Agromec Berheci SA, care le cumparase de la sateni si a intrat in insolventa dupa ce a ajuns sa se razboiasca in zeci de procese pentru a dovedi ca are in proprietate terenuri cumparate cu acte in regula. Doua din aceste cazuri sunt cele ale "reimproprietaririi" cu 2,25 ha de teren a lui Dan Zaharia si a socrului acestuia, Nicolae Burlacu.

Tranzactii imobiliare cu "dus-intors"

In august 1995, Agromec Berheci a cumparat de la Dan Zaharia un teren de 5.000 mp detinut in comuna Ghidigeni. 382/22.08.1995, in care una din clauze prevedea urmatoarele: "Noi, vanzatorii, am luat la cunostinta ca in perioada actuala instrainarea terenurilor este prohibita de lege, insa suntem fortati de imprejurari deosebite care ne determina sa facem aceasta vanzare, cu obligatia solemna ca atunci cand legea va permite sa ne prezentam la Notariat pentru perfectarea contractului de vanzare cumparare in forma autentica". Contractul a fost incheiat in prezenta a doi martori si vizat de primarul de atunci, Ion Tanase. In baza contractului, Agromec s-a inscris la Registrul Agricol de la Primaria Ghidigeni. Dupa patru ani, reprezentantul Agromec si Dan Zaharia au mers la un birou notarial din Tecuci si au incheiat antecontractul de vanzare-cumparare nr.

Pretul tranzactiei a fost de 1.000.000 lei, bani incasati pe loc de Zaharia, care se obliga la incheierea ulterioara a contractului: "Ma oblig sa inchei contractul de vanzare-cumparare la data de 07.04.2004, astfel cum prevad dispozitiile art.

Procesul a fost... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro