Regulile dezbaterii civilizate stabilite de Universitatea din Oxford in 1890. Sunt valabile si azi, dar cine le respecta?
Explicatiile rectorului UBB dupa "atacul" la adresa generatiei Facebook: "I-am intrebat ce este Bucovina si mi-au spus ca este o marca de apa minerala" Cartarescu, in apararea "generatiei Facebook": "Pustiul meu umbla pe Skype de zici ca pluteste.
In orice polemica stiintifica, sociala sau politica, discutia trebuie sa se rezume la schimbul de idei si numai la acele idei care au legarua cu problema dezbatuta. Partile nu au dreptul sa aduca in discutie caracterul, temperamentul sau trecutul adversarului, deoarece acestea nu infirma si nici nu confirma validitatea ideilor pe care le-a exprimat. Partile nu au dreptul sa puna in discutie motivele care determina pozitia adversarului fata de problema dezbatuta, deoarece aceasta abate discutia de la problema in sine. Etichetarea adversarului, prin mentionarea scolii de gindire, clasei sociale, organizatiei profesionale sau partidului politic din care acesta face parte, constituie o incalcare a regulilor polemicii si dezvaluie lipsa de argumente. Intr-o polemica civilizata conteaza numai argumentele invocate de adversar ca individ si nu ca membru al unei scoli sau organizatii. Citeste si "Generatia Facebook", de la incultii rectorului Pop la "legiunile de imbecili" ale lui Umberto Eco. Explicatiile rectorului UBB dupa "atacul" la adresa generatiei Facebook: "I-am intrebat ce este Bucovina si mi-au spus ca este o marca de apa minerala" Cartarescu, in apararea "generatiei Facebook": "Pustiul meu umbla pe Skype de zici ca pluteste. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro