Regulile campaniei electorale. Ce "cadouri" electorale ii pot pricopsi pe candidati cu dosare penale

Regulile campaniei electorale. Ce

Potrivit Legii alegerilor locale, campania electorala incepe cu 30 de zile inainte de data desfasurarii alegerilor si se incheie in ziua de sambata care preceda data alegerilor, la ora 7.00. Potrivit legislatiei in vigoare, materialele de propaganda electorala permise in campania electorala sunt afisele electorale cu dimensiunea de cel mult 500 mm pe 350 mm, afise electorale de convocare la reuniuni electorale cu dimeniunea de cel mult 400 mm pe 250 mm, materiale de propaganda electorala audio sau video, difuzate de mass-media audiovizuala, publicitate in presa scrisa, materiale de propaganda elecotrala on-line, brosuri, pliante si alte materiale tiparite din aceeasi categorie. O alta noutate: subventii de la stat In conditiile in care candidatii pentru functia de primar vor dori sa primeasca bani de la bugetul de stat pentru campania electorala, mult mai multe institutii de control vor avea dreptul de a verifica ce s-a facut cu acesti bani.

acum 79 luni (6 May 2016)

Potrivit Legii alegerilor locale, campania electorala incepe cu 30 de zile inainte de data desfasurarii alegerilor si se incheie in ziua de sambata care preceda data alegerilor, la ora 7.00.

Fara atentii electorale

Autoritatea Electorala Permanenta a amintit ca, incepand cu miezul noptii, cand incepe oficial campania electorala pentru alegerile locale, toate corturile si bannerele aflate in prezent pe domeniul public trebuie sa dispara, in campanie fiind interzise, de asemenea, folosirea de baloane, brichete, galeti, sepci, steaguri, dar si publicitate pe autoturisme, sanctiunile ajungand pana la 50.000 de lei.

Mituletu a aratar ca, daca se va constata ca s-a incalcat legea, sanctiunile pleaca de la 15.000 de lei si ajung pana la 50.000 de lei, pe finantarea campaniei electorale, iar Politia si Jandarmeria pot da amenzi intre 600 si 1000 de lei.

Potrivit legislatiei in vigoare, materialele de propaganda electorala permise in campania electorala sunt afisele electorale cu dimensiunea de cel mult 500 mm pe 350 mm, afise electorale de convocare la reuniuni electorale cu dimeniunea de cel mult 400 mm pe 250 mm, materiale de propaganda electorala audio sau video, difuzate de mass-media audiovizuala, publicitate in presa scrisa, materiale de propaganda elecotrala on-line, brosuri, pliante si alte materiale tiparite din aceeasi categorie. De asemenea, sunt interzise bannerele, mesh-urile, corturile publicitare, pavilioanele publicitare, panourile publicitare mobile, steagurile publicitare, calcane, ecrane publicitare, indicatoare publicitare directionale, strructuri de publicitate autoportante, mijloace de publicitate, panouri publicitare, proiecte publicitare speciale, publicitate luminoasa, publicitate pe vehicule.

La campania pentru alegerile locale nu vor mai putea fi folosite pixuri, cani, ceasuri, tricouri, jachete, geci, impermeabile, pelerine, ve... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro