Reguli pentru bautura la masa. Cat de reci se servesc vinurile, in ce pahar se toarna whisky-ul si ordinea in care se consuma

Reguli pentru bautura la masa. Cat de reci se servesc vinurile, in ce pahar se toarna whisky-ul si ordinea in care se consuma

Tuica din vin, coniacul si diferitele brandy-uri sunt servite la temperatura incaperii, la fel ca si tuica de fructe de tip whisky. In urma extraordinarului succes al cartii, autoarea, Aurelia Marinescu (licentiata a Facultatii de Limba si Literatura Romana), a fost invitata sa vorbeasca la radio si la televiziune, sa dea interviuri, sa scrie in reviste de mare tiraj pe tema comportamentului civilizat, sa tina cursuri de bune maniere la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice a Universitatii Bucuresti.

acum 21 luni (31 Aug 2017)

De asemenea, vom alege paharele potrivite pentru fiecare tip de vin: pahar rotunjit sau cu picior scurt pentru vinurile albe, pahar cu picior inalt pentru vinurile rosii, cupa pentru sampanie si spumos. Vinurile rosii vor fi servite la temperatura pivnitei daca sunt usoare si la temperatura camerei daca sunt mai tari.

5.Vinurile trebuie racite treptat si nu brutal si,mai ales, nu trebuie asezate langa o sursa de caldura deoarece risca sa se altereze. Trebuie sa le aducem in camera cel putin cu o jumatate de zi inainte. La vinurile tip Tamaioasa se deschide dopul in perioada incalzirii la temperatura camerei, oxidarea adaugand un parfum placut buchetului natural.

7.Vinurile dulci si sampania dulce sunt servite foarte reci. Un mic carton circular nu trebuie sa lipseasca niciodata de sub un pahar de bere. Tuica din vin, coniacul si diferitele brandy-uri sunt servite la temperatura incaperii, la fel ca si tuica de fructe de tip whisky. In acest caz, nu vor lipside pe masa cuburile de gheata, puse intr-un vas special sau improvizat dintr-o compotiera eleganta de sticla. Sa evitam sa imitam arta barmanilor de prost gust si sa inmuiem paharul in zahar pentru a oferiun cocteil. E neadmis de bunul gust sa incalzim in palme paharul special numit Napoleon. Lichiorurile si vinurile lichioroase (Malaga, Cabernet, Madera, Porto, Muscat) se servesc la temperatura camerei, in pahar special, mai mic si jos. Toate vinurile se servesc in sticle, in afara cazului decantarii, si aceasta se va face la masa.

Reguli suplimentare:

- Nu se serveste niciodata un vin dulceag intre alte doua vinuri albe sau rosii, seci. De exemplu nu se serveste Porto, daca s-a servit un vin alb la antreuri.

Cartea care a ajuns bestseller national

Pretutindeni in lume, cartile care ne invata normele comportamentului civilizat se bucura astazi de un imens succes. "Codul bunelor maniere astazi" nu face exceptie: la douazeci de ani de la aparitie s-a vand... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro