Reguli noi pentru 2 Mai si Vama Veche. Primaria Limanu vrea sa puna ordine in haosul din cele doua sate turistice

Reguli noi pentru 2 Mai si Vama Veche. Primaria Limanu vrea sa puna ordine in haosul din cele doua sate turistice

Regulamentul puncteaza conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cei care doresc sa desfasoare activitati comerciale in privinta documentatiilor privind apartenenta spatiului, tipul de activitate, orarul de functionare in functie de specificul activitatii precum si tipul de mobilier sau cromatica acestuia. O conditie esentiala pentru a beneficia de autorizatie, indiferent de tipul de activitate, este incheierea unui contract cu Serviciul Comunitar de Utilitati Publice de Interes Local Limanu - SCUPIL.

acum 42 luni (30 Mar 2017)

Consiliul Local Limanu a aprobat zilele acestea "Regulamentul privind Organizarea si Desfasurarea Activitatilor Comerciale si a Serviciilor de Piata in Comuna Limanu". Documentul prevede un set de reguli privind procedurile de autorizare pentru activitatile desfasurate in structuri cu sediul fix, dar si procedurile pentru desfasurarea activitatilor cu caracter temporar in zone publice sau cu acces public.

"Pana la initierea acestui set de reguli, in comuna Limanu nu exista o centralizare a conditiilor pe care ar trebui sa le indeplineasca un agent economic. Acest regulament explica cat se poate de clar care sunt obligatiile celor care doresc sa primeasca autorizatii din partea noastra. Sunt gandite unitar, astfel incat, mai ales in sezonul estival cand functioneaza cele mai multe activitati economice, sa existe un reper dupa care sa ne putem ghida atat noi, ca si autoritati locale cat si agentii economici", a declarat Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

Regulamentul puncteaza conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cei care doresc sa desfasoare activitati comerciale in privinta documentatiilor privind apartenenta spatiului, tipul de activitate, orarul de functionare in functie de specificul activitatii precum si tipul de mobilier sau cromatica acestuia.

O conditie esentiala pentru a beneficia de autorizatie, indiferent de tipul de activitate, este incheierea unui contract cu Serviciul Comunitar de Utilitati Publice de Interes Local Limanu - SCUPIL.

"Nici in 2 Mai si nici in Vama Veche nu a existat pana acum un astfel de set de reguli. Este anormal ca in doua dintre cele mai vizitate destinatii de vacanta de pe litoralul romanesc sa se deruleze activitatile economice intr-un haos total. De asemenea, consider ca este absurd ca pe domeniul public sa se desfasoare activitati comerciale fara niciun beneficiu pentru Primaria Limanu.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro