Reguli noi de impartit Agheasma Mare la Mitropolia Moldovei si Bucovinei din cauza "fratilor romi"

Reguli noi de impartit Agheasma Mare la Mitropolia Moldovei si Bucovinei din cauza

Potrivit oficialilor Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, Agheasma Mare de la Boboteaza va fi impartita de preoti si voluntari. Astfel, au fost pregatite 11 butoaie a cate 1.000 de litri fiecare, 500 de sticle de plastic de 5 litri, 5.000 de PET-uri de jumatate de litru si 200 de sticle de 2 litri.

acum 57 luni (6 Jan 2018)

Potrivit oficialilor Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, Agheasma Mare de la Boboteaza va fi impartita de preoti si voluntari. "Noi, parintii catedralei, impreuna cu mai multi voluntari, vom merge intr-un semicerc in locul unde sunt amplasate butoaiele si, impreuna cu mai multi voluntari, vom imparti agheasma cea mare. Vom imparti pet-uri pregatite dinainte, dar vom umple si sticlele aduse de credinciosi de acasa", a anuntat arhimandritul Dosoftei Scheul, mare ecleziarh la Catedrala Mitropolitana din Iasi, citat de ziaruldeiasi.ro.

Astfel, au fost pregatite 11 butoaie a cate 1.000 de litri fiecare, 500 de sticle de plastic de 5 litri, 5.000 de PET-uri de jumatate de litru si 200 de sticle de 2 litri. In total, vor fi disponibili peste 16.000 de litri de agheasma. In acest sens, vom pregati douasprezece butoaie de 1.000 de litri. Va fi un cuvant de invatatura si de binecuvantare al Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Teofan, dupa care se va imparti Agheasma Mare la toti cei prezenti. Timp de o saptamana, credinciosii vor avea la dispozitie Agheasma Mare, pe care o pot lua inainte de a manca. De obicei, Agheasma Mare se ia inainte de anafura, iar Agheasma cea mica, care se face in cursul anului, se ia dupa anafura".

* Sursa VIDEO Atentie Politia Iasi

Potrivit fetelor bisericesti, cu "Agheasma Mare se stropesc livezile, via, animalele, pentru ca acestea sa fie roditoare, ferite de seceta sau de orice primejdie de-a lungul noului an, in acest mod primind binecuvantarea lui Dumnezeu. Agheasma Mare este pastrata pe o perioada nelimitata, deoarece aceasta nu se strica niciodata, limpezind mintile si aducand linistea in sufletul celor care o consuma, avand un rol purificator".

Mai puteti citi:

14 tone de agheasma imbuteliate in 12 butoaie uriase la slujba de Boboteaza de la Mitropolia Iasi

FOTO VIDEO 100 de romi s-au imbulzit la agheasma i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro