Reguli de educatie ale familiilor evreiesti pentru a creste copii inteligenti: ce li se spune cand dau gres

Reguli de educatie ale familiilor evreiesti pentru a creste copii inteligenti: ce li se spune cand dau gres

De exemplu, in localurile israeliene este un lucru banal sa vezi un copil de un an mancand singur, asta pentru ca parintii ii incurajeaza pe cei mici sa faca totul fara ajutor de indata ce sunt capabili din punct de vedere fizic. Aspectul nu este totul Copiii evrei au adesea un aspect mai neglijent, asta pentru ca parintii considera ca aspectul exterior impecabil necesita prea mult efort de ambele parti si nu este atat de important.

acum 36 luni (6 Aug 2017)

Bright Side a intocmit o lista cu reguli de educatie folosite in familiile evreiesti pentru a creste copii inteligenti. Iata cateva dintre lectiile simple pe care parintii le predau micutilor de la varste fragede:

Independenta

Parintii evrei considera deosebit de important ca micutii sa creada in fortele proprii si sa fie intotdeauna convinsi ca pot obtine absolut tot ce-si propun pe cont propriu. De exemplu, in localurile israeliene este un lucru banal sa vezi un copil de un an mancand singur, asta pentru ca parintii ii incurajeaza pe cei mici sa faca totul fara ajutor de indata ce sunt capabili din punct de vedere fizic. Parintii considera ca daca le dau copiilor o sarcina mai dificila le transmit acestora ca au incredere in ei si ca sunt capabili sa faca o treaba buna.

Aspectul nu este totul

Copiii evrei au adesea un aspect mai neglijent, asta pentru ca parintii considera ca aspectul exterior impecabil necesita prea mult efort de ambele parti si nu este atat de important. Evreii cred ca este inutil pentru dezvoltarea personala ca un copil sa arate mereu perfect, mai ales ca micutilor nu le pasa deloc cum arata, ci sunt preocupati de alte lucruri, cum ar fi joaca.

Dezordinea acceptata

Parintii accepta "haosul" produs de un copil si nu il cearta daca in camera lui este dezordine, lasandu-i libertatea de a avea un mediu in care se simte confortabil. Toata energia se scurge in cele din urma

De regula, copiii sunt foarte energici, iar acest lucru este inteles si acceptat de parinti, care nu stau toata ziua cu gura pe micuti - "Calmeaza-te!", "Stai cuminte!", "Nu atinge aia!", "Nu te urca acolo!" Parintii considera ca este important ca micutii sa-si consume toata energia, fiind convinsi ca acest lucru ii va ajuta in viata de adult sa fie mai increzatori si mai persistenti in toate eforturile lor. Chiar si atunci cand deseneaza pe un perete, parintii vad... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro