Reguli de care trebuie sa tii cont cand vrei sa pui bazele unei plantatii de coacaze

Reguli de care trebuie sa tii cont cand vrei sa pui bazele unei plantatii de coacaze

Tot acesta da sfaturi cu privire la spalierii pe care se vor intinde mladitele de coacaz, care trebuie sa aiba o lungime de 2,5 metri si sa fie introduse 60 de centimetri in pamant, iar sarmele sa fie dispuse la aceeasi distanta una de cealalta, pe inaltimea spalierului.

acum 73 luni (7 Apr 2018)

Primavara se face simtita, iar cele cateva zile consecutive de temperaturi peste 15 grade dau curaj oamenilor sa inceapa activitatile din gradini. Dar pentru ca o planta de coacaz sa se prinda este nevoie de mai mult decat vreme buna. Pentru ca mai apoi sa existe si o productie imbucuratoare e bine ca randurile sa aiba o orientare Sud-Nord, pentru ca soarele sa patrunda pe randuri si sa se realizeze o coacere uniforma, fara zone de umbriri", afirma Ionel Burtea, proprietarul unei plantatii de coacaze.

Din dorinta de a avea o productie cat mai mare, multi din cei aflati la inceput de drum in acest domeniu inghesuie plantele, pentru a incapea cat mai multe pe o anumita suprafata de teren. In primul rand intre plante trebuie sa se poata umbla, sa fie o distanta de 2,5 - 3 metri, iar intre plante sa se respecte o distanta de cel putin 1,2 metri, ca planta sa se poata dezvolta corect. La plantare, se face pentru fiecare planta o groapa de 40 pe 40 de centimetri, iar pamantul scos din groapa se amesteca cu gunoi inainte de a se umple groapa. Tot acesta da sfaturi cu privire la spalierii pe care se vor intinde mladitele de coacaz, care trebuie sa aiba o lungime de 2,5 metri si sa fie introduse 60 de centimetri in pamant, iar sarmele sa fie dispuse la aceeasi distanta una de cealalta, pe inaltimea spalierului. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro